Görüş Bildir

Akif Eğitim-Sen'e FETÖ operasyonu

Diyarbakır'da Aktif Eğitim-Sen il ve ilçe temsilcilerine yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Akif Eğitim-Sen'e FETÖ operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda Aktif Eğitim-Sen yöneticisi 5 kişi yakalandı.

FETÖ OPERASYONU

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanması içerisinde yer alan şahıs ve organizasyonların deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda il genelinde faaliyet gösteren Aktif Eğitim-Sen il ve ilçe temsilcisi 12 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

EV ARAMALARI

Şüphelilerin adreslerinde ve sendika binalarında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

ÜÇ KİŞİ CEZAEVİNDE

Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Bunun yanında, operasyonda ismi geçen 3 kişinin FETÖ soruşturması kapsamında daha önce tutuklandığı ve cezaevinde oldukları öğrenildi. Firari 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

MÜFTÜLÜKTE OPERASYON

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince çeşitli tarihlerde gözaltına alınan İl Müftülüğü görevli 16 memur ile 1 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden müftülükte görevli 6 memur tutuklandı, 11 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ÇÖZÜLME 2 BASKINI

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında polislere yönelik geçtiğimiz hafta başlayan "Bylock" operasyonunun 2. dalgasını düzenledi.

Polis ekipleri yapılan operasyona "Çözülme 2" adı verdikleri öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında 30'u komiser yardımcısı 125 polis memuru hakkında gözaltı kararı vermesinin ardından İstanbul'un çeşitli ilçelerinde operasyonlar başlatıldı. Polis ekipleri operasyon kapsamında 74 emniyet mensubunu yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Polis ekipleri 51 emniyet mensubunun yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi