Akil insanlar, Ege'de

Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti, İzmir iş dünyası temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

Akil insanlar, Ege'de

Başkanlığını Tarhan Erdem'in yaptığı ve Avni Özgürel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fuat Keyman, Baskın Oran, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakaya'nın üyeleri arasında yer aldığı heyet, İzmir'deki ilk gün temaslarını, kentin iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıyla tamamladı.

Heyet başkanı Erdem, basın kuruluşlarının, sadece açılış konuşması bölümünden görüntü alınmasına izin verilen etkinlikte yaptığı konuşmada, heyetin insanların çözüm süreci hakkındaki görüşlerini dinleyeceğini ifade etti.

Toplantıda konuşan Yalçındağ, çözüm sürecinde kalplerin biraz daha kardeşliğe ve dostluğa açılmasının hedeflendiğini dile getirerek "Çünkü çok kötü şeyler yaşandı. Kolay değil, iki tarafta da acılar var. Bu acıları kenara koyup biraz daha muhabbetle bu meseleye bakmaya gayret edelim" diye konuştu.

Heyet üyesi Baskın Oran da tayin edilmediklerini, bu konuda görevlendirilen Başbakan Yardımcısı tarafından bu çalışmaya katılıp katılmayacağı kendisine sorulduğunda, "Memleket vazifesi kabul ederim, ama bu süreci Başbakanı eleştirme hakkını saklı tutma hakkıyla" diyerek görevi kabul ettiğini söyledi.

Baskın Oran ise cumhuriyetin yanlış kurulduğunu savunarak, "Şimdi biz cumhuriyeti doğru kurmaya çalışıyoruz. Yani cumhuriyeti ulus devlet biçiminden çıkararak demokratik devlet haline getirmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet yeniden kuruluyor, farkında olalım veya olmayalım, mesele budur" dedi.

Avni Özgürel de Türkiye'de demokratik bir yapının yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade ederek, "(Sürece) Karşı çıkanların, şu akan kanın ve yakınmaların karşısında çözüm formülü koyması lazım. Bunu hükümetten başkası da koyabilirdi. Hükümetin önümüze koyduğu projenin, bu yarayı dindireceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz