Akşener Diyarbakır sokaklarında!

MHP'den ihraç edilen Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır'a gelerek, tarihi Hasan Paşa Hanı'nda vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Akşener Diyarbakır sokaklarında!

Referandumda 'hayır' diyeceğini yineleyen Akşener, hayır kampanyası kapsamında 28 kente giderek, neden 'Hayır' denmesi gerektiği konusunda vatandaşlara bilgi verdiğini kaydederek şunları anlattı: "Ben 'hayır' tercihinde bulunan bir insanım, sıfatım yok, partim yok. Beni partimden attılar. Ama 28 ili tamamlamış oluyorum. Diyarbakırla bu programlarımızın sonuna gelmiş olduk. Türkiye'de rejimin oylandığını, bazı iddialara rağmen partili Cumhurbaşkanı'nın 70 yıl Türkiye'yi geriye doğru döndüren bir mesele olduğunu ve tek bir kişiye her türlü gücün, tüzel kişilik kurma, kamu tüzel kişiliği kurma, savaş ilan etme, rektör atama, hakim ve savcıları atama gibi çok büyük bir gücün, tek bir kişinin iki dudağının arasına verilmiş olması bence, şayet sonuç onaylanırsa önce o kişiye büyük bir haksızlıktır."

HDP'Lİ VATANDAŞ: İLK KEZ BİR MHP'LİNİN ELİNİ SIKIYORUM

Akşener daha sonra Sur İlçesi'ndeki esnafı ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Bazı vatandaşlar Akşener ile hatıra fotoğrafı çektirirken, bir vatandaş Akşene'in yanına gelerek, "Bir HDP'li olarak hayatımda ilk kez bir MHP'liyle tokalaşıyorum. O da sizsiniz. Sizlerle gurur duyıuyorum, kampanyanızdan dolayı da size çok teşekkür ediyorum" dedi.

Akşener ise vatandaşa, teşekkür ederek ziyaretlerine devam etti. Akşener, ziyaret sırasında Gazi Caddesi üzerinde bulunan Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da giderek burada görevli polislerle sohbet etti. Elindeki kınayı neden yaktığı sorulan Akşener, 'hayır' kampanyasındaki çalışmalarının simge sembolü olması nedeniyle eline kına yaktığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz