Aksoy Lice'de

Çatışmaların merkezi haline gelen Lice'ye giden Vali Aksoy, "güvenlik koordinasyon" toplantısını gerçekleştirdi. Aksoy ilçe girişinde ve ilçedeki güvenlik merkezlerini ziyaret ederek, görüşme yaptı.

Aksoy Lice'de

Çatışmaların ve operasyonların hız kesmediği Diyarbakır'ın Lice ilçesine dün giden Vali Hüseyin Aksoy, burada "Güvenlik koordinasyon" toplantısını yaptı.

Beraberinde, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muharrem Karaal ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'la Lice'ye giden Vali Aksoy, Lice ziyaretinde ilk olarak yol kontrol noktalarında görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret etti. Aksoy burada nöbet tutan asker ve polislerle bir süre görüştü.

LİCE'DE GÜVENLİK TOPLANTISI

Aksoy ve beraberindekileri burada 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Lice İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Başak, Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat ve kaymakamlık çalışanları karşıladı.

Kaymakamlık Makamına geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler burada Kaymakam Başak’tan İlçe hakkında brifing aldı.

BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Yürütülen operasyonlarla ilgili basın mensuplarına burada açıklama yapan Vali Aksoy şunları söyledi: “Diyarbakır Lice kırsalında güvenlik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen müşterek operasyon devam etmekte. Bu operasyon kapsamında kırsal alanda terörist unsurlar ile çatışmalar yaşanmaktadır. Birçok silah ve mühimmat ele geçirildi. Dün itibari ile bir bölgede 4 terörist bir bölgede 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sırasında 1 Uzman Onbaşımız ve 1 Yüzbaşımız yaralanmış kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu operasyon büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Bu sabah 2 terörist daha ölü olarak ele geçirilmiştir. Toplamda dünden itibaren ölü ele geçirilen terörist sayısı 8’e ulaşmıştır. Yine alanda güvenlik güçlerimizin çalışmaları devam etmektedir. Büyük bir kararlılıkla bu çalışmalar sonuna kadar sürdürülecektir. Bu çalışmalar sırasında 1 adet bixi tüfek, 2 adet M16 ve 5 adette kaleşnikof tüfek ele geçirilmiştir. Bunlara ait birçok mühimmat ve örgütsel doküman da yakalanmıştır. "

AMACIMIZ; TERÖRÜ SONLANDIRMAKTIR

Operasyonların büyük bir kararlılıkla devam ettiğini ve amaclarının terörü sonlandırmak olduğunu söyleyen Vali Aksoy, şöyle dedi; "Askerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucumuz ele ele omuz omuza bir mücadele vermektedirler. Bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. Dün gece daha doğrusu sabaha doğru İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu İlimize gelerek yapılan operasyonlarla ilgili güvenlik birimlerimizden brifing aldı. Sabah da şehitlerimizi uğurlama programına katıldı. Güvenlik birimlerimizin moral ve motivasyonu en üst seviyede ve kararlılıkla bu mücadeleye devam edecekler. Amacımız terörü sonlandırıncaya kadar bu çalışmaları sürdürmek. Bugün de Kolordu Komutanımız, Jandarma Bölge Komutanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız ve ilgili arkadaşlarımızla beraber önce Kocaköy İlçemize oradan da Lice İlçemize geldik. Burada da yapılan çalışmalar hakkında arkadaşlarımızdan bilgi almak ve buradaki çalışmaları değerlendirmek için buradayız. Lice Kaymakamımız aynı zamanda İlçe Belediye Başkanlığına da görevlendirildi. Ona da bir hayırlı olsun demek ve başarı dileklerimizi iletmek için buradayız. Yine adliyedeki arkadaşlarımızı hakim ve savcılarımızı ziyaret edeceğiz. Onlara da çalışmalarında başarılar dileyeceğiz. Bu çalışmalarımızı da yine bundan sonra ilgili yerlerle çalışmalar yaparak devam ettireceğiz.”

Brifingin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler Lice Adliyesine geçerek burada Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Gözüm’den İlçe hakkında bilgi aldı. Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Lice Komando Alay Komutanlığına geçerek burada İl Güvenlik ve Koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz