Aksoy'dan Şok İddia!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, "Bu belediyenin aracında bomba taşındığına şahit olduk. Bizim hiç kimsenin siyasi ve dünya görüşüyle, ekmeği ile oynama, işten atma gibi bir derdimiz olmaz." dedi.

Aksoy'dan Şok İddia!

Aksoy, Türkiye Petrolleri Kristal Parkta düzenlenen basın toplantısında, belediye işçilerinin bir yıldır ödenmeyen ikramiyelerini ödediklerini, hiçbir belediye çalışanına yönelik art niyetleri olmadığını söyledi.

"Burası babamızın çiftliği değil, burası bir kamu kurumudur. Bugüne kadar hiçbir işçimize ön yargı ile bakmadım. Bakmış olsaydım bir yıldır ödenmeyen 1 milyon 750 bin liralık ikramiyelerini ödemezdim." diyen Aksoy, belediye işçilerinin işten atılacağı iddialarının gerçek olmadığını vurguladı.

Tüm çalışanların rahat olması gerektiğini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

"(Sizi işten atacaklar, belediyelere el koydular) diye yaygara koparanlar var. Bu yaygaralara kimse itibar etmesin. Bu tamamen art niyetli kişilerin halkı sokağa dökme girişimleridir. Ama nasıl ben bayrağıma, maaşımı almamı sağlayan millete saygı duyuyorsam, her belediye çalışanı da duymak zorunda."

- Belediye aracında bomba bulundu

Takıma ayak uyduramayan, hırsızlık yapan, işe gelmeyen, işi sabote eden, kanun kaçağı olanın gözünün yaşına bakmayacağını aktaran Aksoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu belediyenin aracında bomba taşındığına şahit olduk. Bizim hiç kimsenin siyasi ve dünya görüşüyle, ekmeği ile oynama, işten atma gibi bir derdimiz olmaz, ama belediyenin aracına bomba koyan, o bombayı oraya koyan kişilere yardımcı olan kimsenin gözünün yaşına da bakmam. Belediye çalışanlarımız arasında silahlı terör örgütü üyesi olduğu, Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet eden çalışanlar var, bunlarla ilgili işlemler devam ediyor."

Bölgede yaşanan olayların en kısa sürede sona ereceğini, insanların artık huzur içerisinde gezip dolaşabileceğini vurgulayan Aksoy, insanların rahatça çıkıp gezmeye korktuğu kentlerde marka kent yaratmanın güç olduğunu, ancak kısa sürede bu karanlık günlerin aydınlanacağını belirterek, şöyle dedi:

"Biz bu belediyeyi 100 milyon lira borç ile devraldık. Dağa, bağa para göndermekten başka bir şey düşünmeyen anlayış ile halkına, milletine hizmet etmekten başka bir şey düşünmeyen anlayış arasında dağlar kadar fark var. Yeni kaynaklar yaratarak gelir elde edeceğiz. Paramızı çarçur etmeyeceğiz. Bütün ekonomik kaynaklarımızı, yasal yetkilerimizi, enerjimizi bu millete, bu kente hizmet için harcayacağız, kamu yararına kullanacağız."

Kentte kişi başına düşen yeşil alan oranının 3 metrekare olduğunu dile getiren Aksoy, bu miktarı 10 metrekareye çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi.

Kent genelindeki 12 parkın yanı sıra halkın hizmetine yeni parklar kazandırmaya çalışacaklarını aktaran Aksoy, mevcut parkların iyileştirilmesinin yanı sıra Esentepe ve Yaşar Kemal Parkı gibi yeni park alanları yaparak bu ihtiyacı kapatacaklarını anlattı.

Esentepe Parkı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından destek alacaklarını, Yaşar Kemal Parkının yapımını da Bursa Büyükşehir Belediyesinin üstlendiğini belirten Aksoy, görevde olduğu süre içerisinde imar planında yeşil alan olan hiçbir yerin imar planını değiştirmeyeceğini, buraların tahrip edilmesine asla müsaade etmeyeceğine işaret etti.

- "Ulaşım sorununu çözmek için 24 otobüs aldık"

Belediyede Proje ve Etüd Birimi kurduklarına dikkati çeken Aksoy, birimin kentin gelişimi için sadece proje üreteceğini anlattı. "Lafla peynir gemisi yürümez" sözlerine yer veren Aksoy, şöyle dedi:

"Bu birimimiz proje üretecek, biz hayata geçireceğiz. Bu anlamda kış dönemi kuluçka dönemimiz olacak. Kışın proje üreteceğiz, havalar müsaade ettikçe de bu projelerimizi hayata geçireceğiz. İlk projelerimizi hayata geçiriyoruz. Kentin ulaşım sorununu çözmek için 24 otobüs aldık. İhmal edilmiş olan engellilerimize özel otobüs aldık. Kentin kangrenleşen sorunu olan İluh Deresini ıslahı ve çevresinin kentsel dönüşüm kapsamına alınması için bakanlıklar düzeyinde görüşmelerimiz sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gelecek olan bir heyet burada incelemelerde bulunacak."

- Belediye borçlarının yapılandırılması

Belediyenin 5 milyon liraya yakın alacağının olduğunu belirten Aksoy, belediyeye borçlarını ödemeleri için vatandaşlara çağrıda bulunarak, başlattıkları yapılandırma kampanyasının 26 Kasım'da sona ereceğini anımsattı.

Aksoy, 50 günlük görev süreci içerisinde 52 bin ton asfalt serimi yaptıklarını, sezon sonuna kadar 120 bin ton asfalt seriminin gerçekleşeceğini dile getirerek, kentte çukurlu yol bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz