Görüş Bildir

Alay Komutanı Gözaltına Alındı

Şırnak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanı Albay Sami Özturhan gözaltına alındı.

Alay Komutanı Gözaltına Alındı

Alınan bilgiye göre, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Özturhan'ı gözaltına aldı.

Özturhan'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

BATMAN'DAKİ SORUŞTURMA

Batman Valiliği, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adli kontrol kararı ile serbest bırakılan İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 19 personelin yeniden gözaltına alındığını ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığını açıkladı. Valilikten, FETÖ/PDY ile soruşturmalarıyla ilgili de, "Kanun Hükmünde Kararname ile 88 kamu personeli görevinden ihraç edilmiştir. Bunlardan 81'i emniyet, 7'si askeri personeldir. İlimizde 556 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış olup, bunlardan 136 kişi tutuklanmış, 57 kişi adli kontrol ile serbest kalmış, 6 kişi de firari durumdadır. Tutuklananlardan 14'ü askeri, 85'i emniyet, 32'si adliye, 4'ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 1'i ise İl Özel İdare Personelidir" açıklaması yapıldı.

13 İLDE FETÖ GÖZALTISI

Siirt Valiliği, FETÖ/PDY terör örgiütü tarafından kalkışma hareketine karşı yapılan soruşturma kapsamında Siirt merkezli 13 ilde 61 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldığını açıkladı. Valilik açıklamasında şöyle denildi: "Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY örgütüyle ilgili yürütülen projeli çalışma kapsamında; 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle, nitelikli dolandırıcılık yapmak, terör örgütüne finans sağlama, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, fişleme yapmak, anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, örgüte eleman kazandırma' suçları ile ilgili; Siirt merkezli 13 ilde (Adana, Ankara, Balıkesir, Batman, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, Kütahya, Mersin, Osmaniye) 27.08.2016 günü saat 06.00'da 61 şüpheliye ait araç, ev ve işyerlerinde suç ve suç unsurlarının tespitine yönelik eş zamanlı olarak arama, el Koyma ve dijital verilerde imaj alınma işlemlerine ve operasyon kapsamında 61 şüphelinin gözaltına alınmasına başlandı."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi