Alman askerleri saldırıya uğradı

NATO tarafından Türkiye-Suriye sınırına konulacak patriot sistemlerinin kurulması için gelen 7 Alman askeri karşıt bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Alman askerleri saldırıya uğradı

Alışveriş yapmak için komutanlarından izin alan askerler, İskenderun’da çarşıya çıktı. 26 kişiden oluşan İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği tarafından etrafları kuşatıldı.

Göstericiler 2003 yılında Kuzey Irak’ta Amerikan askerlerinin Türk askerlerinin başına çuval geçirmesine misilleme olması için aynı şekilde askerlerin başına çuval geçirmeye çalıştı.

Alman askerler yerli halkın yardımıyla kaçmayı başardı. Kaçan askerler bir kuyumcuya sığınarak polisi çağırdı. Polis tarafından otele götürülen askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, kamu düzenini ve hukuku çiğneyen grubu gözaltına alacaklarını ifade etti.

Grup protestolarına devam ederken, grup sözcüsü “Biz Türkiye’nin Ortadoğu’ya yapılacak saldırılarda merkez olmasına izin vermeyeceğiz. Amerikan ve NATO askerlerinin bu ülkede özgürce seyahat etmesine izin verilmeyecek, kim olursa olsun Alman, ABD farketmez, başlarına çuval geçiririz” açıklamasını yaptı.

Kısa bir arbededen sonra 28 kişi gözaltına alındı. Tutuklular daha sonra polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz