Görüş Bildir

Altan Tan Saadet Partisi'nden aday mı oluyor?

Geçtiğimiz günlerde HDP'yi marjinal sola kaymakla eleştiren HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan'ın Saadet Partisi'nden adaylığı konuşuluyor.

Altan Tan Saadet Partisi'nden aday mı oluyor?

HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan'ın Saadet Partisi'den milletvekili adaylığı konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde 24 Haziran’da yapılacak seçimler için HDP’ye milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmayacağını beyan eden Tan, aday olmamasına gerekçe olarak, "Solun Kürt siyasal hareketi içerisindeki etkisini" ve "HDP'nin HÜDA PAR'la ittifak yapmamasını" göstermişti.

Bir internet sitesinin sorularını yanıtlayan Tan, henüz kesinlik kazanan bir durumun olmadığını belirterek, "Sayın Karamollaoğlu görüştüğüm önemli siyaset adamlarından biridir. Bu görüşme illa adaylık olarak yorumlanmamalı. 4-5 ay önce de görüştük. Geçen haftalarda da Ankara'da görüştük. Şu an Diyarbakır'dayım" dedi.

SAADET PARTİSİNDEN Mİ?

Altan Tan'ın Saadet Partisi'nden Diyarbakır ya da İstanbul'dan adaylığının gündemde olduğu bilgileri kulislere yansırken, Altan Tan sorulara kesin yanıtlar vermekten kaçındı.

Saadet Partisi'nin son dönem politikalarını takdir ettiğini belirten Tan, "Saadet Partisi bugün Türkiye'nin önünü açamaya çalışan iyi bir muhalefet örneğidir. Çalışmalarını takdir ediyorum" dedi.

Altan Tan, “HDP’nin 7 Haziran’dan sonraki süreci kötü götürdüğüne inanıyorum. Bunu 8-9 Haziran'da Selahattin Bey'le de paylaştım. Kanaatim yeni değil. Bir de marjinal solun Kürt siyasal hareketinde bu kadar etkili olmasını yanlış görüyorum. Keşke Kürt siyasal partilerinin bir ittifakı olabilseydi” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi