Ankara Kızılay'da Taciz ve tecavüze karşı direniş

Ankara'da Kızılay Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar, dünyada görülen taciz ve tecavüz olaylarını protesto etmek, eşitlik ve özgürlük için tüm dünyada gerçekleştirdikleri '1 Billion Rising' (1 milyar ayaklanıyor) adlı dans etkinliğini gerçekleştirdi.

Ankara Kızılay'da Taciz ve tecavüze karşı direniş

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen 'One Billion Rising' hareketi şu ana kadar kadına yönelik şiddete, tacize son vermek için yapılan, insanların her geçen gün katılım sağlayarak destek verdikleri bir eylem olduğu belirtildi. Bu hareketin şu an 200 ülkede 14 Şubat2012 yılında başlayan bir eylem olduğu kaydedildi. Kadınlar, yaşam sürelerinin 3'te 1'ini iddete maruz kaldığı gerçeği ile bu eylemi başlattı.

Yapılan açıklamada dünyadaki 7 milyar insandan 1 milyardan fazla kadının yaşamları boyunca bir çeşit şiddete maruz yaşadığı belirtilirken sokaklarda dans ederek tepkilerini dile getirdiklerini bildirdi. Açıklamada, şöyle denildi:

'Türkiye'de her 4 saatte bir kadının şiddete maruz kaldığını görsel ve yazılı basından görüyoruz. Bugün dünyanın yaklaşık 200 ülkesinde kadınlar adaletsizliğe, eşitsizliğe karşı aynı dansı yaparakprotesto etmeye çalışıyoruz. Kadınların uğradıkları haksızlıklara karşı tepkimizi ve öfkemizi gözler önüne sermeye çalışıyoruz. Geçen yıl 300'e yakın kadın erkek şiddetine maruz kalarak yaşamını kaybetti. Şiddete maruz kalan milyonlarca kadın ise korkularından şiddet gördüğünü kimselere açıklayamıyor ve herhangi bir kuruma başvurmuştur.'

 

GEÇEN SENE NAZLIAKA DA KATILMIŞTI

Kadınlara uygulanan şiddeti protesto amacıyla düzenlenen etkinliğe geçen sene CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da katılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz