Ankara Tren Garı katliamını canlandırdılar

Ankara'da geçen yıl 10 Ekim'de Tren Garı önünde yaşanan terör saldırısı sonrasında yaşamını yitiren 101 kişi, 6'ncı ayında Antalya'da anıldı. Patlamanın yeniden canlandırıldığı tiyatro gösterisini izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Ankara Tren Garı katliamını canlandırdılar
Emek ve Demokrasi Güçleri'nden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, saat 18.00 sıralarında Kazım Özalp Caddesi Attalos Heykeli önünde bir araya geldi. Ankara Tren Garı'ndaki patlamada ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu afişi yere seren eylemciler, patlamada yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Saygı duruşunun ardından KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar basın açıklamasını okudu. Ayar, aradan geçen 6 ay boyunca olayın faillerinin bulunamadığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret konusunda ışık hızında ilerleyen adalet mekanizmasının 10 Ekim katliamının aydınlatılması konusunda bir arpa boyu yol alamadığını iddia eden Mustafa Ayar, bu davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.
Açıklamanın ardından eylemciler Ankara Tren Garı'nda iki canlı bombanın terör olayını gerçekleştirdiği anı canlandırdı. Türkiye'nin farklı illerinden toplanma yerine gelen eylemcilerin birbirleri ile hasret gidermesi ve halay çekilmesi sırasında, siyah giyimli 2 kişi kalabalığın içersine girerek temsili olarak bomba patlattı. Patlamanın ardından yere savrulan eylemcilerin performansı karşısında izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı. Bir hemşire yaralıların yardımına koşmak için çırpınırken, eylemcilerden birinin söylediği türkü duygulandırdı.
Canlandırma sonrasında karşıt görüşlü birkaç gencin eylemcileri protesto etmesi, kısa süreli arbedeye yol açtı.

Kaynak: DHA