Anlı tutuklandı

Kışanak ve Anlı ile beraberindekiler önceki gece ifade verdiler, dün öğleden sonra adliyeye çıkarıldılar. Savcı, Kışanak ve Anlı'yı "tutuklama" istemiyle, mahkemeye sevk edildi. Anlı ve Akat tutuklanırken, Kışanan'ın yargılaması gece boyunca devam etti.

Anlı tutuklandı

Haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan ve önceki gün ilk kez avukatları ile görüştürülen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, savcılık ifadelerinin ardından, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. İki ayrı dosyadan sorgulanan Kışanak ve Anlı ile birlikte, 20'ye yakın kişi bulunurken, Sulh ceza mahkemesindeki yargılamaları gece boyunca devam etti.

AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜLER

Diyarbakır'da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, önceki gün haklarındaki 5 günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra avukatları ile görüştü. Avukatlarla yapılan görüşmeden sonra Kışanak ve Anlı, dün gece sabah saatlerine kadar süren ifade verdi. Avukatları nezaretinde verilen ifade işlemleri tamamlanırken, Kışanak ve Anlı'nın bugün adliyeye sevk edildikleri bekleniyor.

POLİS VE JANDARMA SORGUSU

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı'nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi; "İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak'ın ifadesini emniyet, Anlı'nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi."

KIŞANAK VE ANLI, ADLİYE SEVK EDİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılığınca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kışanak ile "devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçtan dolayı yakalanan Anlı'nın Jadarma ve Emniyetkeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, öğleden sonra Diyarbakır Adliyesine sevk edildi. Eş Başkanların Adliye'ye sevk edilmeleri nedeniyle Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, cadde trafiğe kapatıldı. Belediye ve Adliye'nin çevresine kimse barikatlar kuruldu.

TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE

Kışanak ve Anlı'nın savcılıktaki sorguları, akşam saatlerinde tamamlandı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kışanak ve Anlı, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

ANLI İLE ATA TUTUKLANDI

Anlı ile belediyenin önündeki protesto gösterisi esnasında gözaltına alınan, kapatılan DTP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında tutuklama kararı verilerek, cezaevine gönderildi. Kışanak'ın ise hakimlikte sorgusuna ise devam edildi. Adliye cevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, bazı HDP-DBP'liler ile Belediye çalışanları, yargılamanın sonucu, kaldırımda takip etti. Gazetemiz yayına girdiği saatlerde, Kışanak'ın yargılaması devam ediyordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz