Annelerin eylemi!

Diyarbakır’da bir araya gelen yüzlerce tutuklu yakını, sloganlar eşliğinde gerçekleştirdikleri oturma eylemi ve yürüyüşle açlık grevleri ve ölüm orucuna dikkat çekti.

Annelerin eylemi!

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı karşısındaki eski un fabrikası önünde toplanan açlık grevindeki tutuklu yakınları dün 24’üncü kez bir araya geldi. Batman ile Lice, Silvan ve Bismil ilçelerinden gelen tutuklu yakınları da annelerin oturma eylemine katıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP ve DBP yöneticileri de oturma eylemine destek verdi.

TALEPLER KARŞILANANA KADAR...

Oturma eyleminin ardından tutuklu yakınları, daha sonra sloganlar atarak, Hatboyu Caddesi’nden 402 Sokak'ta bulunan Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binasının önüne geçti.

Burada kısa bir açıklama yapan tutuklu yakını Sariya Yüksekbağ, aylardır sokaklarda olduklarını belirterek, çocukları için alanlarda olduklarını söyledi. "Her gün belki hayırlı bir haber alırız diye bekliyoruz" diyen Yüksekbağ, annelerin eylemlerinde çok geç kaldıklarını vurguladı. Açlık grevlerinin başladığı ilk gün sokaklara çıkmadıkları için çocuklarından özür dileyen Yüksekbağ, "Biz anneyiz. Çocuklarımızın talepleri karşılanana kadar sokaklarda olacağız. Evlerimize gitmeyeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından tutuklu aileleri eylemini sonlandırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz