Görüş Bildir

AP'de PKK sergisi açıldı!

Avrupa Parlamentosu'ndaki sergide, Öcalan ve örgütün Suriye kolu PYD'nin üyelerini gösteren fotoğraflar asıldı.

AP'de PKK sergisi açıldı!

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP), PKK sergisi açıldı. AP Sosyal Demokrat Grubu Milletvekili Josef Weidenholzer'in ev sahipliğinde açılan serginin fotoğraflarını, Avusturyalı Thomas Schmidinger çekti.

Bir hafta süreyle açık kalacak sergide, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün uzantıları PYD, YPJ ve YPG'li teröristlerin Suriye'nin kuzeyinde çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. Fotoğrafların altlarındaki bilgi notlarında da Suriye'nin kuzeyindeki bazı yerler 'kanton' olarak tanımlanıyor.

2013 yılında çekilen bir fotoğrafta, Abdullah Öcalan'ın posteri görülüyor. 2014'te terör örgütü PYD'nin bir kongresinde de yine terör örgütü elebaşının fotoğrafı bulunuyor.

Vize serbestisi için Türkiye'den terörle mücadele kanununu değiştirmesini isteyen AP'de daha önce terör örgütü YPG'yi simgeleyen bez parçaları asılmıştı.

IŞİD-PKK karşılaştırması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Haziran'da Brüksel'e yaptığı ziyarette konuya ilişkin şunları söylemişti: "Teröristler ile ilgili ifade özgürlüğü konusunda da çifte standarttan uzak durmamız lazım. Bugün Avrupa Parlamentosu'nda IŞİD'in paçavralarına izin verilmiyorsa PKK'nın paçavralarına da izin verilmemesi lazım. IŞİD'in Avrupa içinde uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı yapmasına nasıl izin verilmiyorsa PKK'nın bu tür faaliyetlerine de göz yumulmamalıdır. Dolayısıyla ifade özgürlüğü konusunda da maalesef bu çifte standardı görüyoruz. Bu konuda net ve ilkeli olmamız lazım."

18 Mart'ta yapılan Türkiye-AB zirvesi öncesi Belçika'nın PKK'ya zirvenin yapıldığı AB Konseyi arkasında çadır kurmaya izin vermesi Ankara'nın tepkisini çekmişti.

Son operasyon altı yıl önce

Çadırın kurulduğu Belçika, PKK ve DHKP-C'nin Avrupa'da en yoğun faaliyette bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Örgüt liderlerinin yaşadığı ülkeden PKK'nın televizyon kanalları da yayın yapıyor. Ülkede birçok derneği bulunan PKK'ya karşı en son 2010 yılında operasyon düzenlendi.

Sadece Belçika değil, Almanya, Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsveç ve Yunanistan başta olmak üzere diğer AB ülkelerinde de terör örgütü PKK faaliyet yürütüyor. AB'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen, bu örgüte karşı adım atılmaması Türkiye'nin tepkisini çekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi