Görüş Bildir

Arazi kavgası katliam yaptı

Ergani ilçesinde, Soysal ve Ekinci aileleri arasında arazi yüzünden yaşanan husumet dün kanlı pusuyla, katliama dönüştü. 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Akçakale köyünde, karakol kuruldu. 12 kişi gözaltına alındı.

Arazi kavgası katliam yaptı

Ergani ilçesinde, Soysal ve Ekinci aileleri arasında "arazi toplulaştırması" yüzünden bir süredir yaşanan anlaşmazlık, dün taraflar arasında silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda her iki aileden 5 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Diyarbakır Söz'ün yıllardır sıkça gündeme getirdiği ve keyfi uygulamalar nedeniyle köylüler arasında kanlı çatışmalara, husumetlere yol açabileceğini ifade ettiği "Arazi toplulaştırması" Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, Soysal ve Ekinci aileleri arasında, dün katliamla son buldu.

ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI KATLİAM GETİRDİ

Olay dün öğleden sonra Ergani ilçesine bağlı Akçakale köyü Şeyhgör mezrasında meydana geldi. Daha önce birbirlerine arazi satan iki ailenin bireyleri, mezranın yaklaşık 5 kilometre ötesindeki arazide bir araya geldi. Arazi toplulaştırması yüzünden anlaşmazlığa düşen Soysal ve Ekinci ailesi fertleri bir süre tartıştı. Kısa sürede büyüyen tartışma bir ande çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahların da kullanıldığı çatışmada, 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

YOL OLMAYINCA, HAVA AMBULANS GELDİ

Araç yolunun bulunmadığı sarp bölgedeki çatışma alanına ambulanslar ulaşmayınca, ambulans helikopter istendi. Buarada Jandarma ekipleri ve olayı haber alan köylüler, 5 kilometre uzaklıktaki alana yayan yürümek zorunda kaldılar. Ölenlerden 4'ünün Soysal ailesine mensup olduğu, diğer ölen kişinin ise Ekinci ailesinin ferdi olduğu öğrenildi. Ölendenden birinin kadın, bir de çocuk olduğu bildirildi.

5 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ DE YARALANDI

Yaralılar ambulans helikopterle Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi altına alınırken, olay bölgesinde inceleme ve soruşturma başlatan jandarma ekipleri, her iki aileye mensup 12 kişiyi gözaltına aldı. Buarada çatışma bölgesine gelenlerden iki kişi, sinir krizleri geçirdi.

Ergani Cumhuriyet Başsavcılığında, olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılırken, her iki aile fertlerinin bulunduğu evler güvenlik kordonu altına alınırken, Şeyhgör mezrasında geçici karakol oluşturuldu.

BAĞLAR'DA AİLELER KAVGA ETTİ

Öte yandan, merkez Bağlar ilçesinde bulunan Hatboyu Caddesinde meydana geldi. Aynı evi paylaşan akrabalar, bir süre burada tartıştıktan sonra sokağa çıktı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine taraflardan biri, yanında getirdiği silahla akrabası olan 2 kişiyi yaraladı.

İsmi öğrenilemeyen yaralılar, çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine gelen ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından yakındaki özel hastaneye kaldırıldı. Daha sonra olay yerine gelen güvenlik güçleri, olayın yaşandığı bölgeye şerit çekerek yaya girişine kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede delil çalışması yaparken, polis kaçan şahsın yakalanması için geniş çapta çalıma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi