Görüş Bildir

Arazilerimize el konuldu!

Tapu ve Kadastroda arazi tespiti sırasında usulsüzlükler yaşandığını iddia eden Liceli aile, dedelerinden kaldığını belirttiği arazilerine el konulduğu öne sürerek, yetkililerden yardım istedi.

Arazilerimize el konuldu!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dedelerinden miras olarak kalan arazilere sahip olduklarını ifade eden Işık ve Yümlü ailesi, Tapu ve Kadastro müdürlüğü Diyarbakır birimlerince haklarının yendiğini ve arazilerinin başkalarına peşkeş çekildiğini ileri sürerek, İl Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığından yardım isterken, el konulan haklarının iadesini talep ettiler.

Lice ilçesinin Türeli Köyü'nde Kadastro çalışmalarının 2014 tarihinde başlamasıyla beraber usulsüzlük ve hukuksuzlukların ortaya çıktığını öne süren Işık ve Yümlü ailesi, arazilerinin başkalarına peşkeş çekildiğini öne sürerken, “Tapu ve Kadastroda neler olur?” sorusunu da gündeme getirdi.

 “Arazilerimiz başkasının adına yazıldı”

Lice ilçesi Cami Kebir Mahallesinde ikamet eden Mehmet Galip Işık, Türeli Köyü Muhtarlığına bağlı tapulu arazileri olduğunu ifade ederek, “2014 tarihinden bugüne elimizde tapularımız ve mahkeme kararlarımız olmasına rağmen bir netice alamadık. CİMER, BİMER, Kadastro Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Kadastro il ve Bölge Müdürlüğü, Lice Kaymakamlığına dilekçeler verdik. Bir sonuca varamadık. Arazilerimiz başkasının adına yazılmış bulunmaktadır.”iddiasında bulundu.

“İnsanları sömürüyorlar”

Yapılan haksızlıkların giderilmesini isteyen Işık, haklarının gasp edildiğini iddia ederek, yetkili ve ilgili zevattan bu duruma el atmalarını istedi. Işık, “Kadastro çalışanı S. İ., bize haksızlık etti. Hakkında suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Kendisi de arkasında önemli kişiler olduğunu söyledi. Birilerinin ismini kullanarak, tehditler savuruyor.” ifadelerini kullandı.

“Tüm arazimizi kendi aralarında bölüştüler”

Işık iddialarında, “Kadastroda oyunlar oynanıyor. Yeminli bilirkişileri ve muhtarları değiştirdiler. Taraflı muhtar ve bilirkişileri getirip onaylattılar. Bu bilirkişiler bütün arazileri kendilerine ve başkalarına yazıp imzalamışlar. Kendi aralarında peşkeş çekip bölüştürmüşler." dedi.

“Bu apaçık bir komplodur”  

Elinde bulunan tapuların dedelerinden kaldığını belirten Mehmet Yümlü Işık ise kadastroda çalışan personellerin müdürle beraber mahkeme kayıtlarını, tapuları hiçe saydığını iddia etti.  Yümlü, “Tüm arazilerin tespiti yapıldıktan ve sıra bizim arazilerimizi geldiğinde bilirkişi değişiyor, bu apaçık bir komplodur. Bu komplo ortadadır. Noter onaylı sözleşme yaptığımız muhtar ve bilirkişiler kendi aralarında anlaşıp arazilerimizi paylaşmış. Bu ne adalete ne hukuka sığmaz. Bu konuyu cumhurbaşkanına ve başbakana dile getirdik. Diğer yetkili kurumlara da bildirdik.” diye çağrıda bulundu.

“Tapu ve Kadastro talan edilmekte!”

İç İşleri Bakanlığı ve Adalet Bakanına seslenen Yümlü, “Diyarbakır Tapu ve Kadastro, bazı kişiler ile talan edilmektedir. Bunlar hukuk tanınmamaktadır. Haklı olan insanların mallarını başkalarına rant karşılığında başkalarına yazıyorlar. Bunun önüne geçsinler. Mağduruz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi