'Artık kan ve gözyaşı istemiyoruz'

BDP'li Sakık: Barış sağlanamadığı müddetçe ölümlerle yüzleşeceğiz

'Artık kan ve gözyaşı istemiyoruz'

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, sün günlerde olaylarda meydana gelen ölümlerden üzüntü duyduklarını belirterek, "Bugün gidip bedenlerini ölüme yatıran insanlar, bir halkın özgürlüğü için ölüyorlar. Bu barış sağlanmadığı müddetçe, biz bu olaylarla, ölümlerle yüzleşeceğiz" dedi.

Muş’taki bürosunda basın açıklaması yapan Sırrı Sakık, son bir haftadır Muş ve çevresinde meydana gelen olaylarla ilgili çıklamalarda bulundu. Üzülerek bu olaylara tanıklık etiklerini belirten Sakık şunları söyledi: "Varto ilçesinde 3 gerilla yaşamını yitirdi. Bir Astsubayın da yaşamını yitirdiğine hepimiz tanıklık ettik. Ne yazık ki bu olaylar oluyor. Yani bu barış sağlanmadığı müddetçe, biz bu olaylarla, ölümlerle yüzleşeceğiz.

Varto’da ölen 3 gerilladan birinin Diyarbakırlı, diğerinin Gaziantepli olduğunu kaydeden Sakık, artık kan, gözyaşı ve acı görmek istemediklerini belirterek şöyle konuştu: "Eğer Diyarbakır’dan çıkıp buraya geliyorsa, bunun bir nedeni vardır. Bu nedenlerin artık araştırılması gerekir. Biz artık hamasi nutuklardan, Başbakan’ın ve İçişleri Bakanı’nın bu açıklamalarından bıktık. Bu ülkede bir sorun var, bu sorunların nedenleri araştırılmalı ve çözüm için hükümet bir proje üretmelidir. Irak Kürdistanı’nda yönetim, bugün neredeyse bir bağımsızlığa gidiyor. Orada üniversiteleri var, orada bayrakları var, ana dilde eğitimleri var, orada bir devletin sahip olduğu bütün haklara sahipler. Ama dört parçanın en büyük parçası Türkiye Kürdistanı’nda, ne yazık ki halen ana dilde eğitim hakkımız bile bir tartışma konusudur.

Hükümetin Irak Kürdistanı’yla bütün ilişkilerini sürdürdüğünü ve oraya gittiğinde oradaki bayrağın altında açıklamalar yaptığını ifade eden Sakık şöyle devam etti: "Bizim bu söylediklerimiz hayata geçerse çatışma biter. Kan ve şiddet biter. Bugün gidip bedenlerini ölüme yatıran insanlar, bir halkın özgürlüğü için ölüyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz