Askere pusu!

Van'ın Gürpınar ilçesi Elaçmaz köyü kırsalında devriye görevi yapan askerlere PKK'lı bir grup tarafından açılan ateşte 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Askere pusu!

Van'ın Gürpınar ilçesi Güzelsu Karakolu'nda görevli askerler, devriye görevi için Elaçmaz köyüne gittikleri sırada saat 15.00 civarında bir grup silahlı örgüt militanı tarafından ateşe tutuldu. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma çıktı.

1 ŞEHİT 3 YARALI

Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, biri ağır 3 askerin de yaralandığını belirtti. Çatışma bölgesinden helikopterle getirilen yaralı askerlerden durumu ağır olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer iki asker ise Van Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ASKERLERİN KİMLİĞİ

Çatışma üzerine bölgeye çok sayıda asker ve özel harekat polisi sevk edildi. Kaçanların yakalanması için de geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Buarada Kaymakam Kaya şehit ve yaralı askerlerin kimliklerinin belirlendiğini açıkladı. Kaya, şehit olan askerin Mardin'in Ömerli ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim Dal olduğunu belirtti. Saldırıda yaralanan ve Van'daki hastanelerde tedavileri süren askerlerden Ümit Akbaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildiren Kaya, Cumali Çıldır ile Turan Kocabay'ın ise müşahede altında tutulduğunu kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz