Görüş Bildir

Askeri aracın geçişi sırasında patlama: 2 şehit, 1 yaralı

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde PKK'lılar, yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Saldırıda bir sivil şoförde hayatını kaybetti.

Askeri aracın geçişi sırasında patlama: 2 şehit, 1 yaralı

Saldırı, saat 01.00 sıralarında Hizan-Tatvan karayolunun Hazra Deresi mevkiinde düzenlendi. PKK üyeleri, önceden yola tuzakladıkları patlayıcıyı, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Patlamayla birlikte hasar gören araçtaki  İl Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Üstçavuş Recep İnce ve Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş şehit oldu, 1'i asker 2 kişi de yaralandı.

Saldırının ardından bölgeye takviye güvenlik güçleri ile ambulanslar sevk edildi. Yaralılar, kaldırıldığı Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.  Askerlere malzeme taşıyan sivil araç sürücüsü doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Buarada, kaçan örgüt üyelirinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, el yapımı patlayıcı ile yapılan saldırıda Bitlis İl Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Üstçavuş Recep İnce ve Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in şehit olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"08.07.2017 günü saat 23.20 sıralarında Bitlis il merkezinden Hizan İlçesi'ne intikal faaliyeti esnasında asker konvoya Hazro Deresi Mevkii'nde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda Bitlis İl Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli Jandarma Üstçavuş Recep İnce ve Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş şehit düşmüştür. Saldırıda askerlerimize malzeme taşıyan sivil araç şoförü de ağır yaralanmıştır. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dileriz. Milletimizin başı sağ olsun."

ŞEHİDİN BABA OCAĞI

Tatvan- Hizan karayolunun Hazro Deresi Mevkii'nde PKK’lılarca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinde infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in şehadet haberi, sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde oturan baba evine askeri yetkililerce verildi.

ŞEHİT BABASI: İNŞALLAH TERÖR OLAYLARI SON BULUR

Şehit Uzman Onbaşı Ateş'in babası Celal Ateş, oğlunun şehadet haberiyle yıkıldığını belirterek, "Benim ciğerim yandı, nice anne ve babaların ciğeri yandı. İnşallah bu terör olayları son bulur. Şehit oğlum daha önce benimle beraber çalışıyordum. 2 yıldır vatana hizmet ediyor. Oğlumla en son geçen Pazar günü görüşmüştük. Bugünlerde onu nişanlandırmak için bir mücadelemiz vardı. Kısmet olmadı. Artık anne ve babalar ağlamasın, vatan sağolsun" dedi.

Annesi Asiye Ateş'in 2007 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiği, Türk bayrağının asıldığı şehit Ateş'in evine ziyarete gelen Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Celal Ateş’e başsağlığında bulundu. Şehit Uzman Onbaşı Halil Ateş'in, 6'sı kız 10 kardeşin üçüncü büyüğü ve 2 yıldan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı belirtildi.

ADIYAMAN'DA YAS VAR

Şehit İnce'nin (33), Besni ilçesine bağlı Köseceli beldesindeki Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi, askeri yetkililer verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

Şehidin annesi Cemile İnce, "Beni oğluma götürün." diyerek gözyaşı döktü. Şehidin babası Osman ile amcası Seydi İnce, evde taziyeleri kabul ediyor. Şehidin amcası Seydi İnce, gazetecilere, "Vatan sağ olsun." dedi. İki çocuk babası şehit Astsubay İnce'nin, yaklaşık bir yıl önce Bitlis'te göreve başladığı belirtildi.  Bu arada, şehidin amcasının torunu olan polis memuru Uğur Kutku'nun da geçen yıl Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düştüğü öğrenildi.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Bitlis'teki saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Recep İnce ile Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş için Van Jandarma Asayiş Filo Komutanlığında tören düzenlendi. Saygı duruşu, şehitlerin öz geçmişinin okunması ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı duanın ardından şehit İnce'nin naaşı Adıyaman, şehit Ateş'in naaşı ise Şanlıurfa'ya uğurlandı.

Törene, Van Valisi Murat Zorluoğlu, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, kurum amirleri, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.

CENAZESİ ŞANLIURFA'DA

Şehidin cenazesini havaalanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Abdullah Erin, milletvekilleri, şehidin babası Celal, kardeşleri ve yakınları tarafından karşılandı. Askeri uçaktan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Yakınlarının gözyaşı döktüğü şehit Ateş'in cenazesi, toprağa verilmek üzere Suruç İlçesi'ne götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi