Görüş Bildir

Asrın Fatihi Hoş geldin!

On binlerin kongre ve miting meydanında karşılayacağı beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Parti Kongresinin yansıra, Sur'da tahrip edilen 3 bin işyerinin açılışını yapacak, bin 500 geleneksel Diyarbakır evinin de temel atma törenine katılacak.

Asrın Fatihi Hoş geldin!

Yılmaz BEKLEYEN/Yılmaz YAŞAR/Murat YÜZÜGÜLLÜ/Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR- Geçtiğimiz yıl 1 Nisan'da Diyarbakır'a toplu açılış töreni için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 ay sonra bu kez Partisinin 6. Olağan İl kongresine katılmak üzere geliyor. Erdoğan'ın gelişiyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlanırken, Sur ilçesinde yapımı tamamlanan 3 bin işyeri ile yapımına başlanacak olan bin 500 Diyarbakır evinin de temeli atılacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI                            

Erdoğan'ın gelişiyle ilgili hazırlıklar kapsamında kongrenin yapılacağı Seyrantepe Kapalı Spor Salonunun etrafı bariyerlerle kapatıldı. Salon çevresi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güzergahı da bayrak, flama ve posterlerle donatıldı. Belediye ekipleri de çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarını tamamladı.

ÖĞLEDEN SONRA GELİYOR

Bugün öğleden sonra saat 14.30'da Mardin'den Diyarbakır'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çok bakan ile Diyarbakır Milletvekilleri dahil bölge milletvekilleri eşlik edecek.  AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinin kentte büyük bir heyecana neden olduğunu belirtti. Budak, Erdoğan’ın kente teşriflerini çok önemsediklerini anlatarak, "Cumhurbaşkanının Diyarbakır’a her gelişi önemli ama bu defa gelişi hem bizlerin yeni atanmış olması hem de şehrimizin onu özlemle bekliyor olması sebebiyle çok önemlidir. Dolayısıyla çok güçlü bir katılımla bir karşılama bekliyoruz. İnşallah on binler alanda olacak ve Cumhurbaşkanını büyük bir coşkuyla karşılayacaklar. Cumhurbaşkanı Diyarbakır’a her gelişinde mutlaka eli dolu geliyor, eli boş gelmiyor. Mutlaka bazı müjdeleri olacaktır" dedi.

İLK ÖNCE MİTİNG VE SONRA KONGRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Yenişehir semtindeki Seyrantepe Spor Salonundaki, parti kongresine katılacak. Trafiğe kapatılan Elazığ caddesi üzerinde ilk önce toplanan halka seslenecek olan Erdoğan daha sonra kongre salonuna geçecek. Miting ve kongre salonuna katılımın yüksek olması bekleniyor. Erdoğan ve beraberindeki bakan ile milletvekiller, daha sonra Sur ilçesini ziyaret edecek.

Terörden zarar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inşaatı tamamlanan 3 bin iş yerinin açılışı ile bin 500 geleneksel Diyarbakır evinin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin katılımıyla yapılacak

SUR'DA İNŞA EDİLEN İŞYERLERİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, terörden zarar gören Sur ilçesinde yeniden inşa sürecini başlatan Bakanlık, toplamda 2 milyar lirayı bulan yatırımlarını hizmete açmaya hazırlanıyor. Diyarbakır'ın iki önemli merkezi Gazi ve Melik Ahmet caddelerinde 3 bin iş yerinin yapımını tamamlayan Bakanlık, iki ayrı caddede bulunan büro, dükkan ve diğer iş yerlerinin yenileme çalışmalarını tamamladı. Dokunun yenilenmesiyle cadde ve sokaklar yeni bir görünüm kazandı.

5 BİN 637 KONUT İNŞAATI

Diyarbakır'ın terörden temizlenmesinin ardından başlayan yeniden inşa çalışması kapsamında terör saldırıları sırasında evi yıkılan vatandaşlar için Bakanlık tarafından yapılan 5 bin 637 konutta da sona gelindi. Konutların haziran ayı itibarıyla tamamlanması hedefleniyor.

Öte yandan tarihi ve kültürel yapıların restorasyon ve çevre düzenlemeleri kapsamında, aralarında Kurşunlu Camisinin de bulunduğu çok sayıda tarihi eserin restorasyonu sürüyor. Hz. Süleyman Camisi, Sur Nebi Camisi, Zinciriye Medresesi, Nasuhpaşa Camisi, Arapşeyh Camisi, Şeyh Mutahhar Camisi, Hasırlı Mescidi ve Sur Protestan Kilisesinin restorasyonu ise tamamlandı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi nedeniyle bir dizi trafik ve güvenlik tedbiri alındı. Kentteki bir çom yol trafiğe kapatılırken, alternatif güzergahlar belirlendi. Seyrantepe Spor Kompleksine ulaşan Elazığ Yolu(Elazığ Caddesi) Yatırım İzleme ışıklı kavşağında dün gece yarısından itibaren trafiğe kapatılırken,  Elazığ’dan gelen trafik akışı da Eğitim Araştırma Hastanesi Kavşağında Cuma kapatılarak alternatif güzergah olarak 50 metrelik yola mecburi yönlendirilme yapılıyor.

Sur İlçesi Kıbrıs-İnönü Caddesi Dağkapı ile Urfa Kapı arası, Melik Ahmet Caddesi dahil olmak üzere, araç trafiğine

kapatıldı. Gazi Caddesi ise Cumartesi günü Saat:10.00 itibariyle tüm araç girişlerine kapatılacağı duruyulurken, Sur içine gelmek isteyen vatandaşlarımızın Sur Kapılarından yaya olarak giriş yapmaları ve Suriçinde gezinebilmeleri için her türlü tedbirin alındığı bildirildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi