Görüş Bildir

Atatürk, vefatının 77. yılında Anıtkabir'de düzenlenen törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yılında Anıtkabir'de düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk, vefatının 77. yılında Anıtkabir'de düzenlenen törenle anıldı

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Cevdet Yılmaz, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı katıldı.

Anıtkabir'teki tören saat 08.55'de Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başladı. Aslanlı Yol'daki yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saat olan 09.05'de sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ardından ise İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni şunları yazdı; "Aziz Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi olarak vefatınızın 77. yıl dönümünde şahsınızı bir kez daha hürmetle yad ediyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıl dönümünü geride bıraktığımız bu dönemde, bize işaret ettiğiniz 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma' hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. 'Dahili ve harici bedhahlara' rağmen Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflere ulaşarak vasiyetinizi yerine getirmiş olacağız. Bu vesileyle şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, inşallah ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi