Atilla’nın projesi ilgi gördü

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hoş geldin Bebek Projesi’ nden 2 Mart’tan bugüne kadar yeni doğan 651 bebek yararlandı. Bir yıl içinde 25 bin bebeğe proje kapsamında hediye verilecek. Başkan Atilla “Biz halkın hizmetkarıyız” dedi.

Atilla’nın projesi ilgi gördü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından doğum yapan kadın ile bebeklerin ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan  “Hoş geldin Bebek Projesi”, Başkan Cumali Atilla ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla start almıştı. 2 Mart’ta başlatılan proje için düzenlenen programda yeni bebek sahibi 51 aileye hediyeleri Başkan Atilla ve Bakan Kaya tarafından verilmişti.

Hoş geldin bebek hediyesi

Hastanelerde doğum yapan kadın ile bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan  “Hoş geldin Bebek Projesi”nden şimdiye kadar 651 bebek yararlandı. Projenin startı, Başkan Atilla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Hüseyin Aksoy tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniklerinde 2 Mart’ta verilmişti. Başkan Atilla ve Bakan Kaya, “Hoş geldin Bebek Projesi” kapsamında 51 bebeğe hediyelerini vermişti.

Proje kapsamında dağıtılan hediye paketlerinde anne ve bebeklerinin ihtiyaçlarının yer aldığı yeni doğan setinde, pijama, bebek zıbını, bebe şampuanı, bebek bezi, ateş ölçer, bebe sabunu, ıslak mendil ve anneye yazılan  “Mektup”  bulunuyor

Halkın hizmetkarıyız

Başkan Atilla, sosyal sorumluluk kapsamında projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, aileleri en mutlu günlerinde yalnız bırakmadıklarını ifade etti. Atilla, “ Biz halkın hizmetkarıyız. Sosyal belediyecilik gereği, bu projeyi düşündüm. Hoş geldin bebek projesiyle, ailelerimizin mutluluğuna ortak oluyoruz. Projeyle annenin ve bebeğinin ilk ihtiyaçlarını gidererek destek oluyoruz. Projeyle sosyal belediyecilik hizmetlerinin gereğini yerine getiriyoruz.” dedi.

Projenin maliyeti 2 milyon 714 bin lira

Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Diyarbakır’da doğacak 25 bin bebeğe hediye seti verilecek. Projenin maliyeti 2 milyon 714 bin lira tutarında. İhtiyaç olması halinde 25 bin hediye setine ilave olarak hediye setlerinin verilmesine devam edilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz