Görüş Bildir

AVM'lerde Kutlu Doğum etkinlikleri

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle alışveriş merkezlerinde gül dağıttı.

AVM'lerde Kutlu Doğum etkinlikleri

Kayapınar İlçe Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle şehrin çeşitli alışveriş merkezlerinde gül ve lokum dağıttı.

Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Mermut'un öncülük ettiği etkinlikte, alışveriş merkezlerine gelen halka gül hediye edilerek, lokum ve gül suyu ikram edildi. Etkinlikte imam hatip lisesi öğrencileri tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Yaptıkları etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Mermut, amaçlarının Hz. Peygamber'in rahmet mesajlarından yola çıkarak, esinlenmek olduğunu belirtti.

Belediye olarak Kutlu Doğum etkinliklerini halkla birlikte yapmak istediklerini dile getiren Mermut, "Biliyorsunuz, halkımız hafta sonları alışveriş merkezlerine akın etmekte. Biz de alışveriş merkezlerinde onlarla bir araya geleceğimizi düşündük. Peygamberimizin remzi olan gülü, gül suyu ve gül lokumu dağıtmayı uygun gördük." dedi.

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Hz. Muhammed'in rahmet mesajlarının alınması halinde sorunların kalmayacağına vurgu yapan Mermut, "Kutlu Doğum haftasını 3 başlık altında değerlendirilebiliriz. İrfan ziyafeti, birlik ve beraberliği pekiştirmek ve İslam coğrafyasında manevi bir yenilenme. Asıl olan Peygamber Efendimizi bu Kutlu Doğum sebebiyle hatırlarken, amacımız manevi olarak Peygamber Efendimizin rahmet mesajlarından yola çıkarak esinlenmektir. Zaten Peygamber Efendimizin rahmet mesajlarını üzerimize alırsak toplum içerisinde sorunlarımızın kalmayacağını düşünüyoruz. Bugün İslam coğrafyası yara almıştır. Bunun çözümü Peygamber Efendimizin Muhammed-ül Emîn mesajını halka, topluma ve bireysel olarak kendi nefsimize uygulamaktan geçiyor." ifadelerini kullandı.

SİLVAN'DA ETKİNLİK

Öte yandan, Peygamber Sevdalıları Platformunca Şehir Stadı önündeki alanda "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (Sav)" temasıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik mevlidi şerif okunması, ilahi ve ezgilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Etkinlikte konuşan imam Münir Şanlı, "Fakir kıymetsizdi. Ortamlara, yemeklere, sohbetlere alınmazdı. Hayvanlarla köleler aynı yerde yaşardı. Zulüm tahtları yıkıldığında Allah Hz. Muhammed'e İslam'ı tebliği ve putlara tapmayı men etmeyi emrettiğinde insanlar ona deli ve şair dediler. Amcası Ebu Leheb onunla konuşulmamasını söylüyordu. 'Kardeşi kardeşe düşürüyor.' diyerek onu engellemeye çalıştılar. Resulullah zerre kadar geri adım atmadı aksine hep ilerledi." dedi

Platform görevlileri, etkinliğin gerçekleştirildiği alandaki katılımcıları, gül suyu ve şeker ikram etti. Etkinlik okunan dua ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi