Görüş Bildir

Aygün tepkili

Diyarbakır Sosyal Kalkınma Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Hollanda'nın bu davranışı, tamamen halk oylamasında 'evet' oylarının çıkmasının engellenmesine yöneliktir." dedi.

Aygün tepkili

Aygün, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki göstererek, "demokrasinin beşiği" olarak nitelendirilen Avrupa kıtasında, son günlerde yaşanan gelişmelerle uluslararası hukukun çiğnendiğini söyledi.

Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu Hollanda’ya götürecek olan uçağa iniş izni vermemiş olması, akabinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya’nın Türk Konsolosluğuna girişinin engellenmesinin  kabul edilemez bir tutum olduğunu vurgulayan Aygün, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza destek olabilmek için konsolosluk önünde bulunan vatandaşlarımıza çağ dışı bir şekilde köpek salınması, şiddet kullanılması Hollanda’nın ne kadar anti demokratik bir ülke olduğunu dünyaya göstermiştir. Hollanda'nın bu davranışı tamamen halk oylamasında 'Evet' oylarının çıkmasının engellenmesine yöneliktir. Bütün demokratik ülkeleri insanlık dışı olayları kınamaya ve Hollanda'yı da acilen özür dilemeye davet ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi