Ayı pençesi O'nu kurtardı!

Saldırısına uğradığı ayının pençe hamlesi, 17 yaşındaki çobanın uçuruma yuvarlanmasını engelleyerek, hayat kurtardı.

Ayı pençesi O'nu kurtardı!

Erzincan ile Tunceli arasında bulunan Munzur Dağı'ndaki yaylalarda çobanlık yapan 17 yaşındaki Özal Çetin, ormanlık alanda kayıp koyunlarını ararken bir ayı ile karşılaştı. Çetin, kendisine saldırdığını öne sürdüğü ayıdan kaçarken, ayının pençe hamlesiyle, son anda çok derin bur uçuruma düşmekten kurtulduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Güzelköy'de çobanlık yapan Özal Çetin, ailesiyle birlikte koyunlarını Erzincan-Tunceli arasındaki Munzur Dağı'ndaki yaylalara götürdü. Günlerce yaylalarda koyunlarını otlatan Çetin, 2 gün önce kaybolan 10 koyununu aramak için ormanlık alana gitti. 7 koyunun parçalandığını gören genç çoban, ormanın içinde diğer hayvanlarını ararken iddiaya göre bir ayı ile karşılaştı. Ayının üzerine doğru geldiğini gören Çetin, kaçmaya başladı.

"AYI PENÇESİYLE KOLUMDAN TUTTU"

Koştuğu yönde çok büyük bir uçurum olduğunu belirten Özal Çetin, "Uçurum öncesin de kısa mesafeli basamak gibi bir yükselti vardı. ya ayı beni yakalayıp parçalayacaktı, ya da uçurum kenarında bulunan kısa mesafeli yere atlayacaktım. Ancak o süratle atlamam halinde uçuruma düşme riskim çok fazlaydı. Tüm bunları koşarken düşündüm ve atlamaya karar verdim. Uçurumun kenarındaki basamağa atladığım anda ayı pençesiyle beni kolumdan tuttu. Uçurum kenarındaki basamağa süratli ve sert düşmekten kurtuldum. Aslında ayı beni parçalamak için tuttu fakat ilahi taktir işte, elimden tutup uçuruma düşmekten beni kurtardı" dedi.

"HAYATIMI KURTARAN AYIYA PETEK BALI BIRAKACAĞIM"

Bağrışlarını duyan arkadaşlarının havaya ateş açtığını ve ayının kendisini bırakıp kaçtığnı söyleyen Çetin, "Uçuruma düşmekten, ölümden kurtuldum ama saldırının izlerini acısını hala yaşıyorum. İyileştikten sonra Munzur'a yine gideceğim ve hayatımı kurtaran ayı için, aynı yere petek balı bırakacağım" diye konuştu.

"DİŞ İZİNE BENZEYEN DERİN YARALARI VAR"

Çermik Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Özal Çetin'in, doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Lütfi Arıtı, "Hastamızın bacaklarında muhtemelen diş izine benzeyen derin yaraları var. O yaraları temizleyip gerekli antibiyotik tedavisini yapmaya devam ediyoruz. Şu anda hastaya kuduz aşısının yapımına devam ediliyor. Hastanın iltihaba karşı önlemler aldık. Bacağının dışında, kollarında, sırtında, diğer bacağında sanki darp edilmiş veya bir yerden düşmüş olduğunu düşündüğümüz izler var. Hastamız 5-6 gün daha hastanemizde tedavi gördükten sonra taburcu edeceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz