Ayşe öğretmenin itirazı reddedildi!

Katıldığı bir tv programında 'Çocuklar ölmesin' dediği için 'terör örgütü propagandası yapmak' gerekçesiyle cezaevine konulan Ayşe Çelik'in denetimli serbestlik ile serbest bırakılması için yapılan başvuru reddedildi.

Ayşe öğretmenin itirazı reddedildi!

Katıldığı ulusal bir tv'nin canlı yayın programında, Sur ilçesindeki hendek ve barikat terörü esnasında, "Çocuklar ölmesin" açıklaması "terör örgütü propagandası yapma" kapsamında değerlendirilerek hakkında açılan davada 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve geçtiğimiz hafta tutuklanarak cezaevine konulan öğretmen Ayşe Çelik'in cezasının denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru reddedildi.

Kararı Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman Twitter hesabından duyurdu. Karaman, "Anayasa Mahkemesi 20 Nisan tarihli kararı ile Ayşe öğretmenin bireysel başvurusu kapsamında infazın durdurulması yönündeki tedbir talebimizi, tedbir koşulları oluşmadığı gerekçesi ile reddetmiş bulunmaktadır" dedi.

AYM RED KARARI VERDİ

Anayasa Mahkemesi ise 20 Nisan tarihli kararı ile Ayşe öğretmenin bireysel başvurusu kapsamında infazın durdurulması yönündeki tedbir talebimizi, tedbir koşulları oluşmadığı gerekçesi ile reddetmiş bulunmaktadır.

Ayşe Öğretmen'in altı aylık bebeği ise ailesine verildi. Bu kararın Ayşe Öğretmen'in arzusu ile alındığını belirten Karaman cezaevi koşullarının uygunsuzluğuna dikkat çekerek, "Ayşe Öğretmen, bebeği ile birlikte 20 Nisan’da Cezaevine alındı. 31 kişilik koğuşta uygun koşullar olmadığından kendi isteği ile bebeğini Ailesine geri gönderdi. Deran bebek, 27 Nisan’dan itibaren de Savcılık izni ile günde 1 kez, 30-45 dk süreyle annesi ile biraraya geliyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz