Aysel Tuğluk'a 14 Yıl Hapis Şoku!

Aysel Tuğluk, 'terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'ten 14 yıl hapis yatacak.

Aysel Tuğluk'a 14 Yıl Hapis Şoku!

Van Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, 'terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ve 'terör örgütü propagandası yapmaktan' 14 yıl 7 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un değişik tarihlerde yaptığı konuşmalardan dolayı 82.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı dava sonuçlandı. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Aysel Tuğluk katılmazken, avukatları Fethi Gümüş ve Sedat Yurtdaş hazır bulundu.

TUĞLUK'A CEZA

Savcının, 19 Ekim 2011 tarihinde verdiği esas hakkındaki mütalaayı okuyan mahkeme başkanı, sanık avukatlarına son savunmaları için söz hakkı verdi. Mütalaaya katılmadıklarını belirten avukat Fethi Gümüş, Tuğluk'un konuşmaları siyasetçi kimliği ile yaptığını ifade ederek, "Konuşmalar bir bütün olarak değerlendirildiğinde ana fikri kardeşlik ve birlik mesajıdır. Bir kaç cümlenin alınması ile farklı bir yorum yaratılmaya çalışılmıştır" dedi.

14 YIL HAPİS

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme, Aysel Tuğluk'un 5 ayrı konuşması nedeniyle PKK örgütü propagandası yapmak suçundan beraatine karar verdi. Tuğluk'un Diyarbakır ve çevre illerde yaptığı 10 farklı konuşması nedeniyle, 'PKK silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ve 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından 14 yıl 7 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme Tuğluk hakkında verilen cezanın ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine yer olmadığına da karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz