Bağlar katliamının faillerinden 1'i daha tutuklandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 2'si polis 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili bir kişi daha tutuklandı.

Bağlar katliamının faillerinden 1'i daha tutuklandı

Alınan bilgiye göre, 4 Kasım'da merkez Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasın yakınında PKK'lı teröristlerce 3 ton bomba yüklü minibüsün infilak ettirildiği, 2 polis memurunun şehit olduğu, 11 kişinin yaşamını yitirdiği 100'ü aşkın kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye çıkarıldı.

TUTUKLU SAYISI 6'YE YÜKSELDİ

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden biri "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile "nitelikli adam öldürmek" suçlarından tutuklandı, diğer şüpheli ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 6'ya yükseldi.

Saldırıya ilişkin daha önce 5 kişi tutuklanmış, 3 kişi emniyetten, bir kişi ise adli kontrol hükümlerince mahkemeden serbest bırakılmıştı.

 Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 4 Kasım'da düzenlenen saldırıda, polis memurları Semih Turgut ve İsmail Mavitaş şehit olmuş, 11 sivil yaşamını yitirmiş, 100'ü aşkın kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz