Başkomutan Erdoğan'ın 30 Ağustos programı belli oldu

Başkomutan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında yaşam hikayeleriyle dikkati çeken vatandaşları Külliye'de ağırlayacak.

Başkomutan Erdoğan'ın 30 Ağustos programı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vereceği resepsiyonda, aralarında bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerce 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın da ailelerinin bulunduğu şehit aileleri ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri Anıtkabir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle başlayacak. Erdoğan Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde "Başkomutan" sıfatıyla saat 11.00’de tebrikleri kabul edecek.

TBMM ile Ulus'ta bulunan eski Meclis arasında geçit töreninin de gerçekleştirileceği kutlamalar kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solotürk, Gölbaşı üzerinde gösteri uçuşu yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resepsiyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla akşam bir resepsiyon verecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin kış bahçesi ve iç bahçesinde düzenlenecek resepsiyona sanat, spor ve iş dünyası ile çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri de iştirak edecek.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile jandarma, emniyet, sahil güvenlik unsurlarının temsilcilerinin yanı sıra, yabancı misyon temsilcileri, askeri ataşeler de resepsiyona katılacak.

Eren Bülbül'ün ailesi de davet edildi

Külliyedeki resepsiyonun davetlileri arasında şehit ailelerinin yanı sıra yaptıkları çalışmalar ve yaşam hikayeleri ile fark yaratan vatandaşlar da bulunuyor.

Resepsiyona, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevliyken İzmir adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen 43 yaşındaki Fethi Sekin'in ailesi de davet edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz