Babası kalkan olmuş!

Yüsra bebeğin kurtuluşunda yürek yakan gerçek: 'Babası kızına kalkan olmuş... O bir kahramandı.' Anne kurtarılırken, Yüsra'nın kardeşe ve babası kurtarılamadı.

Babası kalkan olmuş!

Türkiye'nin yekvücut olduğu Elazığ ve Malatya'daki depremde, hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi. 48 kişinin ise enkaz altından çıkarılarak hayata döndürülen depremde, yürek yakan gerçeklerde bir bir ortaya çıktı.

Azize ve UMKE görevlisi arasında gerçekleşeh görüşmenin sembol olduğu depremde, 24 saat sonra annesinin çığlığı üzerine kurtarılan, 4 saat sonra da annesi Ayşe Yıldız'la hayata dönen Yüsra'nın kurtuluşunda yürek burken "Kahraman baba" gerçeği çıktı.

İtfaiye ekibinden Ali Güneş kurtarılma anlarını anlattı. İtfaiyeci Ali Güneş, gözleri dolarak o anları şöyle anlattı: ''Yüsra'nın ilk sesini duyduğumuzda 'Anne' diye ağlıyordu. Elini tutum, 'Yüsra beni dinle, benim de senin gibi kızım var' dedim, 'Onunla beraber oyun oynuyoruz. Sen de annenle beraber oyun oynayacaksın' dedim. Bir anda sesini kesti 'Annemi istiyorum' dedi.

BABASI KALKAN OLMUŞ

Yüsra'nın hemen üstünde annesi vardı. Annesinin hemen üstünde babası vardı. Babasının öldüğü bilgisini edindik. Bu tarz durumlarda genelde hep beraber toplu bir kaçış olur. Bu toplu kaçış esnasında evde bazen anne, bazen baba, bazen de kardeş lider rolü üstlenir. Burada lider rolünü baba üstlenmiş onu görüyoruz. Baba annesinin ve çocuklarının üzerindeydi.

UMUT İÇİN VARIZ

Jandarma Genel Komutanlığı, anne ile kızının enkaz altından çıkarılmadan önce bir askerin Ayşe Yıldız ile yaptığı konuşmasının görüntülerini Twitter hesabından paylaştı. "Umutların tükendiği yerde, umut olmak için varız! Jandarma Arama Kurtarma Timlerimiz, Elazığ’da meydana gelen depremde  2,5 yaşındaki çocuğumuzu ve annesini enkaz altından çıkardı. Tıpkı söz verdiğimiz gibi" notu ile paylaşılan görüntüde, askerin enkaz altındaki anneyle yaptığı konuşma izleyenleri duygulandırdı. Görüntülerde Yıldız ile irtibat kuran askerin konuşurken sözlerinin adeta boğazında düğümlendiği görüldü.

HABER MERKEZİ

Elazığ'daki 6.8'lik depremde Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından yükselen kadın sesi üzerine harekete geçen jandarma ekiplerinin çalışması sonucu 2,5 yaşındaki Yüsra Yıldız 24 saat sonra kurtarıldı.  annesi Ayşe Yıldız ise 4 saat sonra kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan anne ile kızı tedavi altına alındı. Yüsra'nın kardeşi ve babası ise kurtarılamadı.

Yüsra'yı kurtaran ekipte yer alan itfaiyeci, Yüsra'nın babasının ailesine kalkan olduğunu söyledi. Gözleri dolan itfaiye eri, ''Oradaki baba da bir kahramandı. Bir kalkan vazifesi görmüş. onların hayatta kalmasına vesile olmuş. Bu bir kahramanlıktır. Yüsra'nın babasını unutmayacağım'' dedi.

ENKAZ ALTINDAN GELEN SES

Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken binada yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sırasında Jandarma Arama Kurtarma timleri, enkaz altında kalan bir kadınla iletişim sağladı. Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede kadın ve çocuğunun zarar görmemesi için çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, annenin 2,5 yaşındaki kızını saat 20.30 sıralarında enkazdan çıkararak kurtardı. Enkazdan çıkarılan ve yaralı olan Yüsra, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Molaz  yığınları altında kolu sıkışan anne Ekiplerin anneyi kurtarmak için çalışması sürüyor.

YÜSRA'NIN ANNESİ DE KURTARILDI

Yıldız'ın annesi Ayşe Yıldız da afetten 28.5 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı. Kucağındaki kızı Yüsra ile yıkılan enkazın altında sıkışan Ayşe Yılmaz'a ulaşan ekipler önce moral motivasyonunu yükseltmeye çalıştı. Ardından sürdürülen çalışmalarla Yüsra bebek saat 20.30 sıralarında ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. Kolu moloz yığıığı altında kaldığı için ekiplerin büyük çaba harcadığı anne Ayşe Yıldız ise saat 01.25'te kurtarılarak enkazdan çıkarıldı. Anne Yıldız, ilk müdahalesinin ardından olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Bu arada Ayşe Yıldız'ın çıkartılması sırasında çevrede bekleyen yakınları da umutlu haber ile buruk bir sevinç yaşadı.

KURTARAN İTFAİYECİ KONUŞTU

Yüsra ve annesini kurtaran ekipte yer alan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinden Ali Güneş kurtarılma anlarını anlattı. İtfaiyeci Ali Güneş, gözleri dolarak o anları şöyle anlattı: ''İlk annesinin sesini duyduğumuzda 3 alt kata inmiştik...Yüsra'nın ilk sesini duyduğumuzda 'Anne' diye ağlıyordu. Bütün ekip elinden geleni yaptı. Yüsra ve annesini sağ salim yukarı çıkarttık. Yukarı çıkardığımızda Yüsra bebek bir ara çok panikti. Ağlıyordu, eli yüzü toprak içindeydi. Elini tutum, 'Yüsra beni dinle, benim de senin gibi kızım var' dedim, 'Onunla beraber oyun oynuyoruz. Sen de annenle beraber oyun oynayacaksın' dedim. Bir anda sesini kesti 'Annemi istiyorum' dedi.

BABASI KALKAN OLMUŞ

Yüsra'nın hemen üstünde annesi vardı. Annesinin hemen üstünde babası vardı. Babasının öldüğü bilgisini edindik. Bu tarz durumlarda genelde hep beraber toplu bir kaçış olur. Bu toplu kaçış esnasında evde bazen anne, bazen baba, bazen de kardeş lider rolü üstlenir. Burada lider rolünü baba üstlenmiş onu görüyoruz. Baba annesinin ve çocuklarının üzerindeydi.

YÜSRA'NIN BABASI BİR KAHRAMANDI

Bazen biz burada bazı malzemelerle bir şeyler yapıyoruz. Oradaki baba da bir kahramandı. Bir kalkan vazifesi görmüş. onların hayatta kalmasına vesile olmuş. Bu bir kahramanlıktır. Yüsra'nın babasını unutmayacağım.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler