Babaya son dokunuş

Kocaköy ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Diyarbakırlı Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın cenazesi Ulucami'de kılınan cenazı namazı sonrası, Hava Şehitliği'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi

Babaya son dokunuş

Diyarbakır'ın Kocaköy Kocaköy İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın cenazesi, memleketi Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazeye katılan kalabalık, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Asker üniforması gildirilen şehitin kızı 6 yaşındaki Hira Nur ile oğlu 3 yaşındaki Muhammed Üveys'in babalarının fotoğraflarına bakarak tabut başına geçmeleri yürek dağladı.

KENDİ TOPRAĞINDA ŞEHİT OLDU

Kocaköy İlçesi Boyunlu Köyü bölgesindeki sürdürülen operasyon ardından İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Harun Yılmaz ile birlikte içinde bulunduğu araca PKK'lı teröristlerin saldırı düzenlemesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar için tören düzenlendi.

ULU CAMİ'DE CENAZE NAMAZI

Şehit Çağlar'ın cenazesi, merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulu Camii'ne getirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin aldığı ilçede yüksek binalara keskin nişancı özel harekat timleri yerleştirildi. Buradaki cenaze namazına, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, şehidin yakınları, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİT EŞİN GÖZLERİ DUYGULANDIRDI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Çağlar'ın babası Mehmet, annesi Kamile, eşi Mizgin çocukları Hiranur ile Muhammed Üveys ve şehidin kardeşleri de camiye getirilirken, güçlükle ayakta duran eşi Mizgin Çağlar eşinin tabutuna doğru "Sen şehit oldun aşkım. Şehit oldun işte. Zaten istiyordun bak şehit oldun. Şehidim, namusum, gururum, babam, ağabeyim, her şeyim" diyerek seslendi.

TABUT BAŞINDA YÜREK BURKTULAR

Acılı aileyi yakınları ile askerler teselli ederken, asker üniforması giydirilen şehidin 6 yaşındaki kızı Hira Nur ile 3 yaşındaki oğlu Muhammed Üveys'in babalarının fotoğraflarına bakarak tabut başına geçmeleri yürek dağladı. Askerler ve cemaatin  omuzunda tekbir getirilerek cami içerisinde alınan Çağlar için cenaze namazı kılındı.

KAHROLSUN PKK SLAGONLARI

Ulu Camii'de kılınan namaz ardından Çağlar'ın cenazesi omuzlara alınırken 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak kortej aracına taşıdı. Kalabalık burada sloganlar atarak kortej eşliğinde Ulu Cami önünden Gazi Caddesi'nin bitimine kadar yürüdü. Şehidin cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında temizlik görevlileri de selama durdu.

HAVAŞEHİTLİĞİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın cenazesi daha sonra Diyarbakır Şehitliği'ne getirilerek burada askeri tören düzenlendi. Protokol ve yakınlarının da hazır bulunduğu törende şehit Çağlar'ın öz geçmişi okundu. Çağlar'ın 2009 yılında mesleğe başladığı belirtilirken, 14 Temmuz 2016'da Kocaköy İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı emrinde göreve başladığı ifade edildi.

396 YIL SONRA İLKEZ ŞEHİT CENAZESİ

Şehit Uzman Çavuş Çağlar için okunan dualar sırasında küçük kızı Hira Nur'un tabut başına gelerek bakması yürek dağladı. Okunan duaların ardından şehit Hatip Çağlar'ın cenazesi ailesinin isteği üzerine Diyarbakır Şehitliği'nde toprağa verildi. 36 yıl sonra ilk kez bir şehit cenazesi Diyarbakır şehitliğine defnedilirken, mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu.

TÜRK BAYRAĞI BABAYA VERİLDİ

Saygı atışının ardından tören sona ererken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu  şehidin eşi Mizgin Çağlar ile babası Mehmet Çağlar'a Türk bayrağını verdi.  Güzeloğlu, şehit eşi Çağlar'a, "Şehitlerinimiz emaneti, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgesi olan, rengini aziz şehitlerimizin aziz kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı size takdim ediyorum. Rabbim şehadetini kabul etsin. Makamı cennet olsun. O bizi görüyor sen bir şehit eşisin." dedi.

Baba Mehmet Çağlar da "Vatanımız, milletimiz devletimiz sağolsun. Allah zalimlere fırsat vermesin. Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz