Görüş Bildir

Bakan Eroğlu: İdil, Cizre, Silopi'yi çiçek gibi yapacağız

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne Ak Parti'nin Gönül Köprüsü projesi kapsamında gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah İdil, Cizre, Silopimizi çiçek gibi yapacağız, buna kararlıyız" dedi.

Bakan Eroğlu: İdil, Cizre, Silopi'yi çiçek gibi yapacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti'nin Gönül Köprüsü projesi kapsamında Kayseri ile kardeş şehir olan Şırnak'ın İdil İlçesi'ne beraberinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve partililerle birlikte ziyaret etti. Ziyaret ettiği İdil Kaymakamı Ersin Tepeli'den 16 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında PKK operasyonları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ve sonrasındaki çalışmalar hakkında brifing alan Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da bölge için 15 yeni proje açıklayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Allah razı olsun Şırnak'ımız, İdil'imiz, Silopi'mizden, 15 Temmuz'da destan yazdı. Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik daha da pekişti, bu hain terör örgütüne karşı gerçekten destansı bir tarih yazdı. O bakımdan biz buraya sizlere teşekkür etmek için geldik. Sizleri gönülden seviyoruz. Hükümetimiz sizleri düşünüyor. Asla mağduriyetinizi söz konusu olmayacak. Biz her hafta toplantılar yapıyoruz, buradaki kardeşimiz bizim, din kardeşimiz, bizim aynı bayrak altındaki kardeşlerimiz o yüzden ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Az önce Kaymakam Bey de anlattı, mağdur olanların mağduriyeti giderilecektir. Yeni modern konutlar yapılacak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. İnşallah yarın sayın başbakanımızla Diyarbakır'da olacağız. Orada büyük bir proje, bu bölgenin gelişmesi için çok muazzam bir projeyi açıklayacak. İnşallah İdil, Cizre, Silopimizi çiçek gibi yapacağız, buna kararlıyız. Bizde buraya elimiz boş gelmedik, müjdeyle geldim. Buraya 15 müjdeyle geldim, bu projeleri Silopi'de açıklayacağız." İdil'deki esnafı da ziyaret edip, sorunlarını dinleyen Bakan Eroğlu, daha sonra Silopi İlçesi'ne geçti.

'ŞIRNAK İLDİR İL KALACAK' SLOGANLARI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra gittiği Silopi'deki bir otelde yöneticilerle bir araya geldi. Otel girişinde Bakan Eroğlu ve AK Partili yöneticiler, Silopili gençler tarafından, ''Şırnak ildir, il kalacak'', ''Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı kaldırılsın'' sloganları atılarak karşılandı. Gençler ellerinde Şırnak'ın il olarak kalması için yazılan dövizleri de taşıdı. Burada 2 de kurban kesildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi