Görüş Bildir

Bakan Işık: Seçim meşruiyetine gölge düşürme çabalarını nefretle kınıyorum

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'ne bağlı Bahçecik Damlar İlkokulu 1034 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Bakan Işık: Seçim meşruiyetine gölge düşürme çabalarını nefretle kınıyorum
Bakan Işık, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada bazı çevrelerin seçim meşruiyetine gölge düşürme çabalarını nefretle kınadığını söyledi.
Bahçecik Damlar İlkokulu'nda eşi Nigar Işık ile birlikte oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, seçimlerin ülke ve millet için hayırlı olması dileklerinde bulunarak, "Türkiye demokratik bir olgunluga ulaşmış bir ülke. Hangi tartışma olursa olsun sandıkta ciddi bir mütabakat var. Seçimin meşruiyetine yönelik hamdolsun Türkiye'de bugüne kadar hiçbir problem olmadı. Bugün de işallah aynı şekilde büyük bir olgunluk içersinde bütün milletimiz oyunu kullanacak. Türkiye'nin dört bir yanını yönetecek ülkeye hizmet edecek bir iktidarı belirleyecek aynı zamanda da meclisi, milletvekillerini seçmiş olacak. 1 Kasım seçimlerinin milletimiz, devletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
'SONUÇLAR ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN'
Sonuçların şimdiden hayırlı olması temennesinde bulunan Bakan Işık konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugüne kadar Türkiye son 19 ayda 4 tane seçim yaşadı. Seçim öncesi hangi tartışma olursa olsun seçim günü herkes büyük bir olgunlukla sandığa gitti ve tercihini yaptı. Bu sonuçlara göre parlemento şekillendi. 7 Haziran'da bir hükümetin kurulamaması ve koailisyon hükümetinin oluşmaması noktasında sayın cumhurbaşkanımızın anayasadan kaynaklanan yetkisini kullanarak 1 Kasım da seçim kararı alması sonucu milletimiz yeniden sandığa gidiyor. Bugün işallah Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümet çıkar. Halkımız bu sonucu ortaya koyar. Ben sonuçların şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum."
'NEFRETLE KINIYORUM'
Seçimlerin meşruiyetine gölge düşürme çabalarına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Işık, "Bazı çevrelerin seçimlerin meşruiyetine gölge düşürme çabalarını özellikle nefretle kınıyorum. Türkiye'de halkımızın bu noktadaki olgunluğunu gölgelemeye, seçimlerin bugüne kadar olgunlukla yapıldığını gördüğümüz büyük bir meşruiyet içersinde gerçekleşen seçimlerin meşruiyetine gölge düşürmeye çalışanların bu heveslerinden vazgeçmesi gerekiyor. Türkiye'de herkesin demokrasiye ve demokrasinin gereklerine inanması ona uygun davranması çok ama çok önemli. Bu noktada seçimlerin meşruiyetine gölge düşürme çabalarına çok ama çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bugün büyük bir olgunlukla bu seçimi tamamlayacağız. Türkiye'nin yeni millet meclisi, milletvekilleri belli olacak. Buradan da Türkiye'nin önümüzdeki 4 yıl sorumluluğu üstlenecek iktidar çıkacaktır."

Kaynak: DHA
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi