Barış anneleri tülbent attı!

HDP Diyarbakır İl binası önünde toplanan ve kendilerine Barış anneleri adı veren grup, Gebze ve Kizıltepe'de açlık grevindeki çocukları için nöbet tutmak isteyen annelere yönelik şiddeti protesto aederek, beyaz tülbentlerini yere attı.

Barış anneleri tülbent attı!

Açlık grevindeki çocukları için nöbet eylemi gerçekleştiren kadınlara yönelik şiddet Diyarbakır’da protesto edildi. Polisin Gebze ve Kızıltepe’de annelere yönelik sert müdahalesini taktıkları beyaz tülbentlerini yere atarak protesto eden Barış Anneleri, “Çocuklarımız açlık grevinde ve bedenlerini ölüme yatırmışlar. Biz anneyiz ve ciğerimiz yanıyor. Çocuklarımızın ölmemesi için onların sesi oluyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Kendilerine Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi grubu verenler, Gebze Cezaevi önünde ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde annelere yönelik sert müdahaleyi protesto etmek için, basın açıklamasında bulundu. HDP Diyarbakır İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya, HDP Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Semra Güzel, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP’li belediyelerin kadın eşbaşkanları katıldı.

Açıklama yapan Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi üyesi Müşeer Ülker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözlerini hatırlatarak, yaşananlara tepki gösterdi. Ülker, “Hani cennet annelerin ayaklarının altındaydı. Hani annelerin hakkı vardı? Hani annelerin yüreği yanmayacaktı? Hani anneler ağlamayacaktı? Her insan gibi biz annelerin de hakları vardır. Çocuklarımızın sesiyiz. Kanımızın son damlasına kadar çocuklarımızın yolundayız” dedi.

‘CİĞERİMİZ YANIYOR’

Annelere coplarla müdahale edilmesinin suç olduğunu ifade eden Ülker, “Çocuklarımız açlık grevinde ve bedenlerini ölüme yatırmışlar. Biz anneyiz ve ciğerimiz yanıyor. Çocuklarımızın ölmemesi için onların sesi oluyoruz” ddiye konuştu. Sürdürülen açlık grevlerinin anlamını yetkililerin hala bilmek istemediğini ve manipüle ettiklerine öne süren Ülker, “Ölmek için bu greve başlamadılar. Hapishanelerden tabut çıkmasını istemiyoruz.” diye konuştu.

‘DİRENİŞ TOPLUMSALLAŞMIŞTIR’

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, tecridin tüm Türkiye toplumuna uygulandığını ifade etti.  Açlık grevcilerinin sesi olmak için açıklama yapmak isteyen annelere dönük yapılan sert müdahaleye tepki gösteren Aydeniz, “Cezaevlerinde çıkacak her bir cenazenin siyasi sorumlusu bugünkü iktidardır” dedi. Kürtlerle düşmanlık politikasının Türkiye’ye kazandırmadığını söyleyen Aydeniz, “Kürtlerle düşmanlık her geçen gün kaybettiriyor. Yine kaybediyorsunuz” uyarısında bulundu.  Konuşmaların ardından kadınlar, annelere dönük polisin sert müdahalesini taktıkları beyaz tülbentleri yere atarak protesto etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz