Barış herkesi kucaklayacak?

Güzeloğlu "(Zeytin Dalı Harekatı) Oradaki iş, Türkiye'nin bekasını, bu milletin huzurunu tehdit eden şer odaklarına, iş birlikçilerine karşı dik duruşun mücadelesidir. Oraya barış geldiğinde Kürt, Arap, Türkmen herkese barış gelecek ve bu barış herkesi kucaklayacak"

Barış herkesi kucaklayacak?

İlçe gezilerini yoğun bir tempoyla sürdüren Diyarbakır valisi Hasan Basri Güzeloğlu dün de, Hazro ilçesindeydi. İl Emniyet müdürü Tacettin Aslan'la beraber ilçeye giden Vali Güzeloğlu, muhtarlarla yapılan toplantıya katıldı. İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Yusuf Osman Diktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, il ve ilçe kurum müdürleri ve ilçeye bağlı 31 mahallenin muhtarları katıldı.

Protokol karşılamasında çocuklar tarafından Vali Güzeoğlu’na çiçek verilirken, kolonya ve çikolata ikram edildi. Çocuklar tarafından yapılan sıcak karşılama sonrası Vali Güzeloğlu, çocuklarla bir süre sohbet edip çocukları öperek teşekkür etti. Vali Güzeloğlu daha sonra toplantının yapılacağı salona geçti.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yusuf Osman Diktaş, ilk defa ilçede böylesine geniş kapsamlı ve geniş katılımlı bir toplantı yapıldığı ifade ederek toplantıya katılımlarından dolayı Vali Güzeloğlu’na teşekkür etti. İlçe hakkında bilgiler veren Diktaş, 1954 yılından beri ilçe olan Hazro’nun toplam 31 mahallesi olduğunu ve en büyük sorunlarının ilçe merkezinde konut sıkıntısı olduğunu söyledi.

İNSANI YAŞATABİLMEK İÇİN

İl Valisi Güzeloğlu ise, kente bağlı 17 ilçede vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi. Devletin gayesinin insanı yaşatmak olduğunu dile getiren Güzeloğlu, bu uğurda çalıştıklarını, vatandaşın hak, hukuk ve hizmet beklentisinin kendileri için en önemli ve öncelikli konu olduğunu vurguladı.

Güzeloğlu, "Her şeyin en iyisine layık bizim insanımız ama maalesef alt yapıdan başlayarak, yol, kanalizasyon, içme suyu gibi bazı alanlarda hala insanımıza yakışmayan, Hazro'ya yakışmayan tablolar karşımızda duruyor. Bunu kabul etmemiz, bununla yaşamaya devam etmemiz mümkün değil." diye konuştu.

YILLAR ZİYAN EDİLMİŞTİR

Halka hizmet konusunda yılların ziyan edildiğine dikkati çeken Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İhanet örgütleri, onların destekçileri bu milletin kalkınmasının, gelişmesinin, insanların güzele erişmesinin önüne engel çektiler. Bunun en canlı şahidi sizsiniz. Nerede milletin hayrına, insanın kalkınmasına ve gelişmesine dönük bir hizmet varsa önünde durup o işi sabote ettiler. Kan ve gözyaşı döktüler ama hamdolsun hepsi ihanetin ve bu millet ile devletin önünde durmanın bedelini ödediler, ödeyecekler. Adı ister PKK ister FETÖ olsun hiçbiri içte ve dışta bu büyük yürüyüşümüzü durduramadı, durduramayacak. İman ve inançla kararlı yürüyüşümüz ilelebet Allah'ın izniyle devam ediyor ve devam edecek. Ülkenin her köşesinde olduğu gibi Diyarbakır'ın her köşesine de barışı, esenliği getireceğiz."

BARIŞ HERKESİ KUCAKLAYACAK

Vali Güzeloğlu, TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, sınır ötesinde ihanetin ve iş birlikçilerinin yuvalandığı yerlerde mücadelenin devam ettiğini dile getirdi.

Olayın çarpıtılarak, açık gerçeğin gözden kaçırılmaya çalışıldığını belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti: "Oradaki iş, Türkiye'nin bekasını, bu milletin huzurunu tehdit eden şer odaklarına, iş birlikçilerine karşı dik duruşun mücadelesidir. Oraya barış geldiğinde Kürt, Arap, Türkmen herkese barış gelecek ve bu barış herkesi kucaklayacak. Bugün gittiğimiz her yerde adaleti, barışı, huzuru ve güveni temin ve tesis eden bir anlayışı temsil ediyoruz. Bu kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz