Görüş Bildir

Barışın çağrısını Anneler yapacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nde "Şehit anneleri ile Diyarbakırlı anneler el ele versinler 'yeter bu fitne' desinler" çağrısında bulundu.

Barışın çağrısını Anneler yapacak

 Bunun üzerine, PKK tarafından çocukları dağa götürüldüğü için Diyarbakır'da uzun süre eylem yapan anneler, barış çağrısı yapmak için yeniden biraraya geliyor. Alternatif Politikalar Derneği Başkanı Mahmut Koçak ile PKK'nın dağa götürdüğü Fatih Eren'in ağabeyi Erhan Eren, şehit ve PKK'lı ailelerini buluşturmak için çalışmalarına başladı.

>27 MARTTA KUCAKLAŞACAKLAR

>Aileler, Diyarbakır Şeyh Sait Meydanı'nda 27 Mart'ta kucaklaştıktan sonra, çözüm sürecinin nihayete ermesi için çağrı yapacak. PKK'dan silahları bırakmasını isteyecek olan aileler ilk etapta dağa götürülen yaşı küçük çocukların iyi niyet göstergesi için bırakılmasını istiyor.

>ORTAKBARIŞ ÇAĞRISI YAPILACAK

>Alternatif Politikalar Derneği Başkanı Mahmut Kocak, "Annelerin merhametli yürekleri ve şefkatli elleri netice alınması için gereklidir. Anneler devreye girerse kalıcı barış süratle gelir. Siyasi partilerde, bu meseleye politika yapmadan yanaşırsa Türkiye'de kardeşlik tesis edilir. Türkiye demokrasisinde eksikler yok mu elbette ki var. Artık demokratik tecrübelerimiz var. Bu nedenle 27 Mart'ta çocuklarını PKK ile çatışmada kaybeden şehit anneleriyle Diyarbakır'da çocukları dağa götürülen anneleri buluşturacağız. Annelerin çağrısı etkili olacaktır" dedi.

>Bu arada, Dağkapı Meydanı'nda eylem yapan ailelerden 4'ünün Kobani'de IŞİD'le savaşan çocukları evlerine döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi