Baro başkanı FETÖ'cü çıktı

Adliye ve E Tipi Cezaevine yönelik operasyonda, Baro Başkanı Acar, infaz koruma memurları ile katiplerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Baro başkanı FETÖ'cü çıktı

Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, infaz koruma memurları ve katiplerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün Siirt Adliyesi ve E Tipi Cezaevi yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

FETÖ OPERASYONU

Operasyon kapsamında Baro Başkanı Cemal Acar, infaz koruma memurları ve katiplerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin cezaevi ve adliyedeki odalarında, evlerinde ve ofislerinde yapılan arama çalışmaları tamamlandı. Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Zanlıların çalıştığı kurum ve ofislerinde yapılan aramada çok sayıda doküman ve dijital dokümana el konuldu. Acar, infaz koruma memurları ile katiplerin de bulunduğu şüpheli kişilerin 15 kişi olduğu öğrenildi.

MUŞ'TAKİ OPERASYON

Öte yandan, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2 polis ve Muş Kapalı Cezaevinde görevli 4 infaz koruma memurunun örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları belirlendi. Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz