Görüş Bildir

Barzani: Bu felaketi anmak, halkımıza saygı duymaktır

Halepçe Katliamı'nın 32'nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Barzani, Kürdistan halkına karşı soykırım ve suçların tekrarını önlemek için Halepçe şehitlerini hatırlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Barzani: Bu felaketi anmak, halkımıza saygı duymaktır

Barzani, "Bugün şehit Halepçe’nin önceki Irak rejimi tarafından kimyasal saldırıya uğramasının ve 5 bin vatandaşın şehit olmasına binlercesinin yaralanmasına ve göç etmesine yol açan felaketin üzerinden 32 yıl geçti. Halen de halkın sağlık ve psikolojik durumu ile bölgenin doğası üzerinde tehlikeli sonuçları devam etmektedir." dedi.

Irak hükümetinin Halepçe halkına ve Kürdistan’daki diğer bölgelere yönelik maddi ve manevi tazminat ödemek için şimdiye kadar bir adım atmadığını belirten Barzani, “Irak hükümetinin yasal ve ahlaki sorumluluğu gereği bu konuda görevini yerine getirmesini talep ediyoruz.” dedi.

Neçirvan Barzani, “İnsanlık, her türlü kitle imha silahının yasaklanması için ciddi çalışma yürütmelidir. Bugün nasıl ki bütün dünya insanlığın tamamı için tehdit olan coronavirüsü yenmeye çalışıyorsa aynı şekilde kitle imha silahları ve teknolojisini de ortadan kaldırmak için aynı çabayı göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi