Görüş Bildir

Barzani: Çözüm süreci için çabamız sürecek

HDP heyetiyle görüşen Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’de çözüm sürecinin başlaması ve başarısı için çabalarının süreceğini, bu konuda ne gerekiyorsa esirgemeyeceklerini söyledi. Barzani "Şimdi barış zamanı. Türkiye’de Kürt sorunu ancak barış ile çözülür" dedi.

Barzani: Çözüm süreci için çabamız sürecek

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki bir heyet, temaslarda bulunmak üzere gittiği Irak Kürt Bölgesinde önceki gün, KDP Lideri Mesut Barzani’yle bir araya geldi. Görüşmede Kürt sorununun çözümü için Barzani’den destek istedi. HDP heyetinin dün görüştü Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de çözüm süreci ve barış vurgusu yaptı.

Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularının yanıtlayan Temelli, “Kendisiyle hem bölge ve hem de Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilişkileri üzerinde görüş alışverişinde bulunmak istiyorum. Barzani Kürt halkı için önemli bir lider. Dolayısıyla Sayın Barzani’nin inisiyatif aldığı her konuda bölge açısından önemli gelişmeler olacaktır. Almış olduğu inisiyatifler ve ortaya koymuş olduğu siyaset çözüm adına, bölge adına önemlidir. Kendisinden ricalarımız olacak. Kendisinden fikir alışverişinde bulunup fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Özellikle HDP olarak bölge partileri ile diyalogun çok önemli olduğuna inanıyoruz. Tabi bunun başında da Sayın Barzani ve KDP geliyor” dedi.

BARZANİ: BARIŞIN GELMESİ KONUSUNDA ÜMİTSİZ OLMAYIN

KDP Lideri Mesut Barzani, HDP heyetini Selahattin kentindeki konutunda kabul etti. Görüşmenin ardından Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, Barzani’nin sorunun çözümü için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söylediği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Başkan Barzani, Kürt meselesi dahil hiçbir sorunun savaş ve şiddetle çözülemeyeceğini ve sonuç olarak siyasi ve barışçıl çözümün başarılı olması gerektiğini ifade ederek, Türkiye ve Kürdistan’ın diğer parçalarında Kürt meselesinin barışçıl bir şekilde çözüme kavuşması için gereken desteği vermeye ve elinde geleni yapmaya hazır olduğunu kaydetti. Başkan Barzani, misafir heyetten, çekişme ve derinleşen sorunlara rağmen hiçbir şekilde barışın gelmesi konusunda ümitsiz olmamalarını ve siyasi çekişmelerin Kürt ve Türk halkı arasında ulusal çekişmelerin baş göstermesine neden olmasına izin vermemelerini istedi.”

NEÇİRVAN BARZANİ: FIRSATLAR KAYBEDİLMEMELİ

HDP ve DTK heyeti dün de de Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yle biraraya geldi. Rudaw’ın, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre görüşmede Neçirvan Barzani, Türkiye’de çözüm sürecinin başlaması ve başarısı için çabalarının süreceğini, bu konuda ne gerekiyorsa esirgemeyeceklerini söyledi. Barzani, “Şimdi barış zamanı. Savaş hiçbir şeyin çözümü değil. Türkiye’de Kürt sorunu ancak barış ile çözülür. Barış için fırsatlar kaybedilmemeli” dedi.

HDP heyeti ise yeni görevinden dolayı Barzani’yi tebrik ederek geçmişte ve günümüzde barış için çaba isteklerinden dolayı teşekkür etti. Konuk heyet ayrıca barışın Tüm Türkiye haklarının ve Kürt halkının çıkarına olduğunu belirterek Kürt halkının barış ve çözümden yana olduğuna vurgu yaptı. Görüşmede ayrıca bölgedeki durum hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi