Görüş Bildir

Batman’da 8.Yılmaz Güney Film Festivali düzenlenecek

Batman’da 8’inci Yılmaz Güney Film Festivali'nin 26 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında düzenleneceği açıklanırken, festival için başvurular başladı.

Batman’da 8.Yılmaz Güney Film Festivali düzenlenecek

Batman Belediyesi, 8’inci Yılmaz Güney Film Festivali'nin 26 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında düzenleneceğini duyurdu. Batman Belediyesi, Ortadoğu Sinema Akademisi, Bahar Kültür Merkezi ve Yeni Sinema Kolektifi, Batman Kültür ve Sanat Derneği ve Yeni Sahne tarafından düzenlenecek festival için başvurular başlarken, festivale ilişkin Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın katılımıyla açıklama yapıldı.

Açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın festivalle, sinemaya ilgi duyan gençlere ve sinema eğitimi gören öğrencilere, filmlerini paylaşabilecekleri, görüş, öneri ve eleştiri alabilecekleri; yeni projelerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratmayı hedeflediklerini açıkladı. Aydın, “Sanatın metalaştırıldığı, film üretiminin ve dağıtımının sektörel ve endüstriyel bir zeminde şekillendiği kapitalist ilişki ağına muhalif, ortakçı üretim ve paylaşım esasına dayalı olarak sinemacılar arasında demokratik, toplumcu, cinsiyet eşitlikçi, ekolojik bir paydaşlık zemininde halkla buluşmasını esas alan bir ilişki ağı örmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin değişik kentlerinde yapılan film festivallerinde doğrudan ya da dolaylı sansüre uğramış, gösterilmemiş tüm filmlerin halkla buluşmasını; Sinema ile ilgili söyleşi, panel, atölye gibi etkinlikler yoluyla sinemacıların ve izleme sürecine dâhil olanların belgesel sinema konusunda duyarlılık ve bilgilerinin artırılmasını; Yeni genç sinemacıların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla proje aşamasındaki filmler için de proje destekleme ödülleri verilerek film üretimin artmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

FİLM, PANEL VE SÖYLEŞİ

Aydın, Yılmaz Güney Film Festivali kapsamında sinema sanatının asgari estetik ölçülerine sahip tüm ülkelerden gelecek filmleri gösterim programına almayı hedeflediklerini dile getirdi. Aydın, "Festival programında, uzun metrajlı film, kısa metrajlı film ve belgesel filmlerinin gösteriminin yanı sıra, yönetmen, oyuncu, senarist, eleştirmen ve sinema yazarlarının katılacağı panel ve söyleşiler ile atölye çalışmaları yer alacak" diye belirtti.

DESTEK ÖDÜLÜ

Festival’de bu yıl yarışmalı bölümlerin kaldırılacağını belirten Aydın, bunun yerine belgesel ve kısa filmciler için proje geliştirme ve destek bölümü oluşturulduğunu söyledi. Aydın, "Sinema filmi üreticilerine mali destek sağlamayı amaçlayan bu özel bölümde, Belgesel Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında 2 projeye 10 bin TL, Kısa Metraj Kurmaca Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında da yine 2 projeye 10 bin TL destek ödülü verilecektir" dedi.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.yilmazguneyfilmfestivali.com adresinden ulaşılabileceği açıklandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi