Batman'da hastanede tatbikat

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde AFAD, UMKE ve belediye ekiplerince yangın söndürme, tahliye ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Batman'da hastanede tatbikat

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Birimi (UMKE) ve belediye ekiplerince yangın söndürme, tahliye ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen tatbikata, AFAD, UMKE ve Batman Belediyesi'nden 50 personel katıldı.

HASTANEDE TATBİKAT

Tatbikatta, senaryo gereği, hastanede çıkan yangına müdahale edildi, yangında binanın çıkış noktalarının kapalı olması nedeniyle mahsur kalanlar, atlama yatağı ve tünel kullanılarak kurtarıldı.

AFAD eğitim uzmanı Hüseyin Yıldırım, binaların yangından korunması yönetmenliği esasına göre Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yangın söndürme, tahliye ve kurtarma tatbikatını gerçekleştirdiklerini belirterek, 50 personelin yer aldığı tatbikatın başarılı bir şekilde yapıldığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz