Görüş Bildir

Batman'da kadınların yürüyüşüne izin verilmedi

Batmanda, Özgür Kadın Kongresi üyesi kadınlar, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle düzenledikleri yürüyüşe polisin izin vermesiyle oturma eyleminde bulundular.

Batman'da kadınların yürüyüşüne izin verilmedi
Batman'da, Özgür Kadın Kongresi üyesi kadınlar, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle düzenledikleri yürüyüşe polisin izin vermesiyle oturma eyleminde bulundular. Aralarında HDP milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran'ın da bulunduğu grupta Milletvekili Başaran'ın, polis yetkilileriyle tartışmasının ardından kadınlar oturma eylemi yaptı.

Batman'da aralarında HDP milletvekili Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran'ın da bulunduğu Özgür Kadın Kongresi üyeleri kadınlar, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi. Batman Belediyesi önünde toplanan kadınlar Basın Kavşağı'na yürüyüşe geçince önlem alan polis, yürüyüşün yasal olmadığını belirterek izin vermedi. Bunun üzerine beraberinde milletvekili Saadet Becerikli ile birlikte emniyet yetkililerine yürüyüş için izin verilmesini isteyen Başaran, "Hangi hukuktan söz ediyorsunuz. Hukuk mu kaldı? Bakın Cizre'deki o kadının cenazesi çıplak şekilde teşhir edildi. Buradaki tüm kadınlar öfke içerisinde. İki adım yürüyüş için buna gerek yok. Siz mi demokrasiyi bize öğreteceksiniz. Diyalog bu mu? Yaptığınız tek şey bizi engellemek" dedi.
Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü İbrahim Ulutaş'ın, "Burası bir hukuk devletidir. Cenazenin teşhirinde bir hata varsa hukuk önünde kim suçluysa, cezasını çeker ama siz şu anda hukuksuzluk yapıyorsunuz" dedi.
Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine bir grup kadın Cumhuriyet Caddesi'nde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis megafonla yaptığı anonsta, "Yolu trafiğe kapatmayın. Yaptığınız suç" diye uyarıda bulundu. Polis daha sonra oturan kadınları cadde üzerinde kaldırması sırasında kadınlar ile polis arasında tartışma yaşandı. Protestocu kadınlar Milletvekili Başaran'ın yaptığı açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi