Görüş Bildir

Bayraklı tepki!

Güneydoğu'daki şehirlerarası otobüs firmaları, araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını kınadı.

Bayraklı tepki!

Bölgede İstanbul ve Kayseri'deki protesto için sivil toplum örgütlerince çeşitli illerde düzenlenen "Teröre Karşı Tek Ses, Tek Yüreğiz" ve "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik" yürüyüşlerine katılan binlerce vatandaş, PKK'yı ve hain saldırılarını lanetlerken, otobüs firmaları da tüm araçlarına Türk bayrakları astı.

Van Gölü Firması Temsilcisi Sedat Çiftçi, bayrağın ülkedeki herkesi temsil ettiğini söyledi. Yaşanan terör saldırlarının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Çiftçi, Türk, Kürt, Laz ve Çerkez ile diğer etnik unsurlara sahip herkesin terörün engellenmesi için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Can Diyarbakır firması personeli Remzi Kamı ise yaşanan saldırıların sorumlusunun dış güçler olduğunu işaret ederek, "Patlatılan bombaların sorumlusu dış güçlerdir. Bu saldırlara karşı bir olmamız lazım. Hepimiz karanlık güçlere karşı mücadele vermeliyiz." dedi.

- "Terör örgütleri dış mihrakların maşalığını yapıyor"

Can Diyarbakır firma temsilcisi Şehmus Kaya da terör örgütlerinin dış mihrakların maşalığını yaptığını belirtti.

PKK'nın il ve ilçelerde açtığı çukur ve ardından gerçekleştirdiği saldırılarla bölge halkına büyük zarar verdiğine vurgu yapan Kaya, şöyle konuştu:

"Terör örgütlerine sesleniyorum; hepsi silahlarını bıraksınlar, gelsinler devlete teslim olsunlar. Devletin şefkat eli üzerlerinde olacaktır. Yabancı mihrakların maşalığını yapmasınlar. Bu ülke bölünemez. Diyarbakır da Edirne de İzmir de Kars da birdir. Hepimiz biriz ve kenetlenmişiz, et ile tırnak olmuşuz. Bunu hiçbir güç ayrıştıramaz ve bölemez."

- "Türkiye hepimizin"

Özlem Diyarbakır firmasında şoförlük yapan Faik Tokur, terör saldırılarını engellemek için herkesin çaba göstermesini isteyerek, "Bu ülkeyi parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecek. Türkiye hepimizin ülkesi, o yüzden hepimiz sahip çıkacağız. Çünkü başka bir toprağımız yok." dedi.

Şoför Abbas Aslan terör saldırılarına tepki göstererek, "Hiç kimsenin bizi bölmeye ve ayrıştırmaya gücü yetmeyecek. Türkiye'de yaşayan Türk halkı olarak ülkemize ve bayrağımıza sahip çıktığımız sürece kimse bizi bölüp, parçalayamaz." ifadesini kullandı. Terör örgütlerine tepki gösteren İdris Güneş de ülkede herkesin kardeşçe yaşadığını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi