Bayram Alış-Verişi Yaparken

Silopi ilçesinde aileleriyle bayram alışverişi yaparken PKK mensuplarının silahlı saldırısına uğrayan iki korucudan biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı.

Bayram Alış-Verişi Yaparken

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı militanlar, Çalışkan Beldesi Vatan Mahallesi Muhtarı, aynı zamanda köy korucusu Osman İnal ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı 32 yaşındaki Lezgin Yağız'a, aileleri ile çıktıkları bayram alışverişinde silahlı saldırı düzenlendi. Susturuculu silahla düzenlenen saldırıda korucu muhtarlardan Osman İnal, hayatını kaybetti, Lezgin Yağız ağır yaralandı.

SUSTURUCU SİLAHLA

Silopi'nin Çalışkan Beldesi'nde geçici köy korucuları olan aynı zamanda Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Lezgin Yağız, bugün bayram alışverişi yapmak için aileleriyle birlikte Silopi'ye geldi. Silopi'deki 1'inci Cadde üzerinde alışveriş yapan Osman İnal ile Lezgin Yağız'a PKK'lılar susturucu takılı silahla saldırı düzenledi.

BİR KORUCU ÖLDÜ

Örgüt üyelerinin saldırısında Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal olay yerinde yaşamını yitirirken, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Lezgin Yağız ağır yaralandı. Yağız, ambulansla Silopi Devlet Hastanesin'e kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görgü tanıkları saldırı sırasında silah sesleri duymadıklarını söyledi. Güvenlik güçleri saldırıda sustuculu silah kullanıldığı için ses duyulmadığı üzerinde dururken, saldırıyı düzenleyen PKK'lıları yakalamak için kapsamlı operasyon başlatıldı.

KORUCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Şırnak'ın Silopi ilçesinde aileleriyle bayram alışverişi yapan iki korucunun silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, "Bayram alışverişinde olan korucularımız çocukların gözü önünde saldırıya uğramıştır. Böyle kalleşçe bir saldırı, dünyanın hiç bir yerinde olmamıştır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz