2017 bedelli askerlik durumu değerlendirmesi

Bedelli askerlikte son durum henüz netlik kazanamadı ancak milyonlarca aday bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı sorusunun yanıtını arıyor

2017 bedelli askerlik durumu değerlendirmesi

Bedelli askerlik 2017 senesi içerisinde çıkacak mı? Milyonlarca asker adayının beklediği bedelli askerilik ne zaman çıkacak sorusu geçtiğimiz senenin son zamanlarında 'gündemde  böyle bir plan yok' açıklaması ile netlik kazanmış ancak aradan geçen zaman sonrasında ise tekrardan çıkacağı konuşulmuştu. Peki merakla beklenen bedelli askerlikte son durum, bedelli askerlik son dakka gelişmeleri ve detayları haberimizde.

2017 yılının ilk ayının son bulması akabinde bedelli askerlik tekrardan gündeme gelmiş bulunmakta. 2017 senesinde bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı sorusu çok sorulurken, herhangi bir sebeple askere gidememiş olan adaylar sorunun netlik kazanması için gözünü hükümete dikmiş durumda. Bu beklentinin ortaya çıkmaması ise uzunca bir süredir bedelli askerliğin çıkmamış olması olarak belirtiliyor.  Bekir Bozdağ, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda, Bedelli Askerlik bekleyenleri ilgilendiren bir açıklama yaptı. Bozdağ açıklamalarında; Bozdağ, ilerleyen süreçte bedelli askerlikle ilgili bir gelişme olup olmayacağına yönelik sorulara karşılık,bedelli askerlik konusunda hükümet kanadında bir çalışmanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz