Görüş Bildir

Belediye kedi evleri kurdu

ELAZIĞ'da hayvansever Nuriye Yücesu'nun, kendi imkanlarıyla beslediği 70 kedi için belediye, mahallede kedi evleri kurdu.

Belediye kedi evleri kurdu

Harput Mahallesi'nde yaşayan hayvansever Nuriye Yücesu'nun, kendi imkanlarıyla beslediği kedilerin görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Büyük övgü alan görüntülerin ardından harekete geçen Elazığ Belediyesi, mahalledeki kediler için evler kurdu. Evlere, kediler için su ve belediye bünseyinde üretilen mamalar bırakıldı.

Yapılan hizmet nedeniyle Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a teşekkür eden Nuriye Yücesu, "4 yıldır sokak hayvanları ile ilgileniyorum. Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz'a yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kedilerime mama ve ev yardımında bulundu. Allah başkanımızdan razı olsun" dedi.

KEDİ EVİ KURULDU

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrencisi Türkan Ceylan da, belediyenin çok önemli bir hizmet yaptığını belirterek, "3 yıldır Elazığ'da Sokak hayvanları ile ilgileniyorum. Şimdi artık Elazığ Belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmaya başladık. Harputlu teyzemiz yaklaşık 70 kediye gönüllü olarak bakıyor. Bizler de gönüllüler ve Elazığ Belediyesi olarak bir proje yapıp teyzemizin kedileri için küçük kedi evleri ve mamalarını koyduk. Ben herkesten kapısının önüne bir kap su ve bir kap mama koymalarını rica ediyorum" diye konuştu.

Hayvanseverler, bu projenin kent genelinde uygulanmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi