Görüş Bildir

Belediye meclisini bismillahla açtı!

Sol seküler politikayla sürekli gündem olan HDP'nin Ergani Belediye Başkanı Kaya herkesi şaşırttı. Muhafazakar kimliğiyle bilinen Kaya, "Bütün Meclis toplantılarımızı Allah'ın adıyla (Bismillahrahmanirahim/ başlatacağız"dedi.

Belediye meclisini bismillahla açtı!

Tabandan sürekli eleştirilen alan ve politikasını yoğunlukla sol seküler fikriyat üzerine yürüten HDP'nin Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, muhafazakar kimliği ve uygulamalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kaya, Ramazan Bayramı sonrasındaki ilk Belediye Meclis Toplantısını, halka açık ilçenin "Botanik Park" bahçesinde gerçekleştirdi.  "Bismillahirahmanirrahim" diyerek, Belediye Meclis toplantısının açılışını gerçekleştiren Başkan Kaya şöyle dedi;

“Bütün meclis toplantılarımızı Allah’ın adıyla (Bismillarahmanirahim) başlatacağız. Niye bunu yapıyoruz. Halkımızın bir çoğu Müslüman. Ve Allah Resulü şöyle buyuruyor; “Allah’ın adıyla başlanmayan bütün işler, kesattır. Biz işlerimizin kesat olmaması adına inancımız gereği Allah’ın adıyla başlıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni bir yönetim, yeni bir başlangıç, halkımız kadar biz de umutlu ve heyecanlıyız. Bu umut ve heyecanının sizinle paylaşılması adına belki de Türkiye’de bir ilki yapıyoruz.

HABER MERKEZİ

Tabandan sürekli eleştirilen alan ve politikasını yoğunlukla sol seküler fikriyat üzerine yürüten HDP'nin, Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ramazan Bayramı sonrasındaki ilk Belediye Meclis Toplantısını, halka açık ilçenin "Botanik Park" bahçesinde gerçekleştirdi. Kaya, açılışta, “Bütün meclis toplantılarımızı Allah’ın adıyla (Bismillarahmanirahim) başlatacağız" diyerek, herkesi şaşırttı.

HALKA AÇIK MECLİS TOPLANTISI

Ergani Belediye Eş Başkanları Ahmet Kaya, ve Meryem Yıldız, başkanlığında gerçekleşen Haziran ayı meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldü. Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri mazbataların alındıktan sonra, Ergani Belediyesi Botanik Parkı’nda, ilk belediye meclis toplantısını yaptı.

TOPLANTILARIMIZI ALLAHIN ADIYLA

Halka açık gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Ergani belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Bütün meclis toplantılarımızı Allah’ın adıyla (Bismillarahmanirahim) başlatacağız. Niye bunu yapıyoruz. Halkımızın bir çoğu Müslüman. Ve Allah Resulü şöyle buyuruyor; “Allah’ın adıyla başlanmayan bütün işler, kesattır. Biz işlerimizin kesat olmaması adına inancımız gereği Allah’ın adıyla başlıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni bir yönetim, yeni bir başlangıç, halkımız kadar biz de umutlu ve heyecanlıyız. Bu umut ve heyecanının sizinle paylaşılması adına belki de Türkiye’de bir ilki yapıyoruz.

HALKLA BÜTÜNLEŞEN BİR YÖNETİM

Başkan Kaya sözlerini şöyle tamamladı "Daha önce halka açık bir meclis toplantısı yapıldı mı bilmiyorum ama şahit olmadım ve duymadım. Bunu neden yaptık? Eminim halkımızda benim gibi belediye meclisinin nasıl olduğunu merak ediyordur. Buna şahitlik etsin diye bu kararı aldık. İkinci nedeni de Belediyede şeffaflık meselesi sürekli gündem ediliyor. Bunu bir ilk adım yaptık. Bundan sonra halkımızla daha şeffaf bir belediyeciliği göstermek adına zaman zaman bu tip organizasyonlar yapacağımızın bir göstergesi olsun diye yaptık. Onun için katılan arkadaşlar adına Meclisimiz adına halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. "   Kaya'nın, tüm üyelere teşekkür etmesinin ardından gündeme geçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi