Görüş Bildir

Belediyelere operasyon!

Siirt ve Tunceli belediyelerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Belediye başkanları ile pati il başkanlarının bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Belediyelere operasyon!

TUNCELİ ve Siirt'te bu sabah polisin yaptığı operasyonlarda belediye başkanları ile aralarında parti il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan tutuklandı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün sabah erken saatlerde Tunceli Belediye Eş Başkanları DBP'li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun'u evlerinde gözaltına aldı. Eş Başkanlar Bul ve Altun'un evinde arama yapılırken, aynı saatlerde HDP İl Başkanı Aslan Çağ ile EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Üç kişinin de arandığı bildirilirken, gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularına başlandığı bildirildi.

TUNCELİ BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Belediyesi gözaltına alınan eş başkanları ile ilgili açıklama yaptı. Belediyenin internet sitesinde yer alan açıklamada, şöyle denildi: "Dersim'de sabahın erken saatlerinde eş zamanlı birçok eve ev baskını gerçekleştirildi. Aralarında Belediye Eş başkanlarımız Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Meclis üyesi Cemile Ataş, DİSK Dersim Şube Eş Başkanı Şükran Yılmaz, HDP İl Eş Başkanı Aslan Çağ, HDP PM üyesi Ali Ekber Kaya, HDP yöneticisi Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, Emep İl Başkanı Mustafa Taşkale, BES Dersim Temsilcisi Musa Kılıç’ın da olduğu evlerde sabahın erken saatlerinde ev aramalarının ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Edinilen bilgiye göre, DBP Belediye Eş başkanlarına ilişkin açıklama ve kentteki eylem ve etkinliklere katılma gerekçesi belirtilirken ev baskınlarının devam edeceği öğrenildi."

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi'ne dün sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 06.00 sıralarında belediye binasına gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından binaya giren polis bilişim ve inceleme ekipleri arama başlattı.

Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Eş Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı. Diğer Eş Başkan Belkiza Beştaş Epözdemir'in ise il dışında olduğu bildirildi.

SİİRT BELEDİYESİNDE ARAMALAR SONA ERDİ

Aramaların sona ermesinden sonra polis ekipleri belediyeden ayrılırken, çalışanlar binaya girdi. Soruşturma hakkında resmi açıklama yapılmazken, evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından akşam saatlerinde, Adliye ye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinden sonra Bakırhan tutuklanma istemiyle, Sulh Ceza Mahkemesine çıkarıldı.  Bakırhan ve beraberindekilerin mahkemede sorgulaması geç saatlere kadar sürdü. Mahkeme Bakırhan hakkında tutuklama kararı verdi.

PATNOS İLÇE BAŞKANI GÖZALTINDA

 Ağrı'nın Patnos ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.  Örgüt üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları öne sürülen HDP Patnos İlçe Başkanı Vahyettin İlgün ile DBP Patnos İlçe Başkanı Ömer Narçin, aynı binadaki parti teşkilatlarında gözaltına alındı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Parti binalarındaki aramalarda, çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi