Ben değil biz vardık

Vali Aksoy onuruna veda yemeği verildi, duygu dolu anlar yaşandı. Diyarbakır'ın fahri hemşerisi olmaya devam edeceğini söyleyen Vali Aksoy, "Ben yoktu biz vardık ve biz olarak Diyarbakır’da bir şeyler yapabildiysek bunu hep beraber yaptık"

Ben değil biz vardık

Valiler kararnamesiyle Kocaeli valiliğine atanan Vali Hüseyin Aksoy onuruna veda yemeği verildi. Bir otelde düzenlenen veda yemeğine Vali Aksoy ve Eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, MYK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tüğgeneral Barbaros Kasar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tüğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Gazeteci Yazar İş Adamı Mehmet Ali Altındağ, Altındağ Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altındağ, İlçe Belediye Başkanları, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bölge müdürleri, STK temsilcileri ve Kanaat önderleri katıldı.

GÜLERYÜZ VE ATİLLA

Günün anlam ve önemini belirten Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz'ün açış konuşmasından sonra, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, konuştu.

Atilla, Vali Aksoy'un üç yıl süren Diyarbakır'daki zorlu görevine dikkat çekerken, kendileriyle 8 aydan bu yana mesai yaptığını ifade etti. Diyarbakır'a Aksoy'un büyük izler bıraktığını söyleyen Başkan Atilla, Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un kadın sağlığına ilişkin Diyarbakır'da yürüttüğü projeye değinerek, 110 bin kadına ulaşıldığını söyledi.

Vali Aksoy, yemek sonrası veda konuşması yaptı. Özellikle, göreve başladığı tarihte, Diyarbakır'ın tanıtımında büyük önem arz eden, Karpuz festivalinin şenliklerine, stadyumdaki etkinliklerin hemen akabinde, Diyarbakır'ı saran ve ölümlerin yaşandığı 6-7 ekim olaylarıyla başlatan şiddet ve teröre dikkat çeken Vali Aksoy şöyle dedi.

"Göreve başladığım tarihten kısa bir süre sonra artık hepinizin bildiği gibi 6-7 Ekim olaylarıyla başlayan ve süreç içerisinde artan azalan boyutlarda terör olaylarıyla Diyarbakır’da karşı karşıya kaldık. Bu süreçte vatandaşlarımızın zarar görmemesi oluşabilecek bir zarar varsa bunun en hafife indirilebilmesi adına kentin bütün dinamitleriyle birlikte hareket etmeye gayret ettik. Sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızla, yerel kurum ve kuruluşlarımızla istişare ve işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı ortaya koyduk ve Diyarbakır’da bu sürecin en hafif şekilde atlatılabilmesi adına büyük gayret gösterdik."

BÜYÜK HASSASİYET GÖSTERDİK

Yaşanılan süreçte özellikle güvenlik güçlerine, polise, askere ve diğer birimlerde görev yapanların büyük bir hassasiyet içerisinde olduklarına vurgu yaparak, "Türkiye bir hukuk devletidir. Ve terörle mücadelede ana ilkemizde, hukuk oldu. Güvenlik güçlerimiz çok büyük hassasiyet gösterdiler. Teröristi ayrı, sivil halkı hep ayrı tuttuk. Yeri geldi, siviller için güvenlik güçlerimiz, canlarını feda ettiler. Şehit oldular. Buradan şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Şuna inanıyorum ki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde olsun, Silvan'da olsun. Çok büyük hassasiyetler içerisinde, mücadele verildi. Ve terörü teröristleri buralardan temizledik. Ki çalışmalarımızı halkımız da takdirle karşılamıştır. Ki, eylemlere, provokasyonlara, kışkırtmalara gelmedi. Destek vermedi. Tüm çağrılara, zorlamalara rağmen devletinin yanında oldu" dedi.

BU KENT HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELMELİ

Önümüzdeki dönemde Diyarbakır’ın hak ettiği noktaya gelebilmesi adına çok önemli çalışmaların gerçekleşeceğini ümit ettiklerini söyleyen Vali Aksoy şunları söyledi.

"Diyarbakır kadim bir şehir, önemli birikimlere sahip bir şehir ve bu birikimlerini ortaya çıkarma adına yapılması gereken birçok çalışma var. Bu çalışmaların bir bölümü bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde faaliyete geçirildi, geçirilmeye çalışıldı. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır’ın hak ettiği noktaya gelebilmesi adına çok önemli bir çalışmanın da bu noktada gerçekleşeceğini de ifade etmek isterim. Diyarbakır’da birçok alanda çalışmalar yapmaya gayret ettik. Bu noktada Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, basınımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla hep işbirliği içerisinde bunları yapma gayreti içerisinde olduk."

SIKINTILARIN HAFİFLETİLMESİ İÇİN

"Özellikle toplumda var olan sıkıntıların hafifletilebilmesi adına oluşturulabilecek provokasyonların gerçekleşmemesi adına birçok kurum ve kuruluşumuzla sürekli istişare içerisinde olduk." diyen Vali Aksoy, "Meslek odalarımızla, başta baromuz olmak üzere odamız, borsamız, esnaf odamız, birçok kurum ve kuruluşumuzla, iş dünyasını temsil eden değerli sivil toplum kuruluşlarımızla hep istişare içerisinde çalışmalarımızı ortaya koymaya gayret ettik. Temel amacımız Diyarbakır’ın bu sıkıntılardan en az hasar görmesi ve toplumu daha iyi bir noktaya taşıyabilmekti. Bütün bu çalışmaları yaparken Diyarbakır’da görevde bulunduğum süre içerisinde bütün kurum ve kuruluşlarımızın ilgi, destek ve çalışmalara olan katkılarını gördük” dedi.

BEN YOK BİZ VARDIK, BİZ OLACAĞIZ

"Diyarbakır artık kabuğunu kırmış ve daha iyi bir noktaya kendisini taşıyacak bir duruma gelmiştir. Yeni süreçte yeni dönemde cazibe merkezleri programıyla yeni oluşturulacak olan OSB’ler ile Diyarbakır birçok noktada ekonomik anlamda da kendisini geliştirecek ve daha iyi bir noktaya taşıyacaktır." diyen Vali Aksoy, "Diyarbakır’ın gelişmesi adına ortak çalışma anlayışı içerisinde faaliyetlerimizi ortaya koyduk. Ben yoktu biz vardık ve biz olarak Diyarbakır’da bir şeyler yapabildiysek bunu hep beraber yaptık. Bu anlamda ben görev yaptığım süre içerisinde bize her türlü desteği sunan bütün kurum ve kuruluşlarımızın, kişilerimize teşekkür ediyorum. Tek tek sayarsak mutlaka atlayacaklarımız vardır. Organize Sanayi Bölgemizin Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla OSB’nin gelişmesi adına, Kalkınma Ajansındaki arkadaşlarımızla genel sekreterimizle beraber Diyarbakır’ın gelişmesi adına birçok kurum ve kuruluşumuzla hep birlikte gayret içerisinde olduk. Diyarbakır’ı bir nokta daha ileriye nasıl taşıyabiliriz bu noktada faaliyetlerde bulunduk. Ben bize destek sunan katkı veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğer ortada bir başarı varsa bu başarıda herkesin bir katkısı vardır, bunu birlikte gerçekleştirdik. Benim belki buradaki fonksiyonum bir orkestra şefi fonksiyonuydu. Ama ortak sesin, güzel sesin hep birlikte çıkmasında herkesin belli ölçüde katkısı olmuştur."

FAHRİ HEMŞEHRİSİ OLARAK DEVAM EDECEĞİM

"Görev yaptığım yerleri ben hep memleketim gibi benimserim. Daha önce Valilik görevini yürüttüğüm Muğla, Mersin, Samsun benim memleketlerimden biriydi. Şimdi Diyarbakır’da memleketlerimden biri olarak benim nazarımda büyük bir karşılığı olacak" diyen Vali Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü. "Bu anlamda Diyarbakır’ın ben de müsaade ederseniz bundan sonrada fahri hemşerisi olmaya devam edeceğim. Kocaeli’nde de bir kardeşiniz, hemşeriniz olarak her zaman sizlere kapımız açık olacak. Orada da yapabileceğimiz bir şeyler varsa onları da yapmak için gayret göstereceğiz.   Umuyorum ki Diyarbakır’da başlattığımız, konuştuğumuz birçok proje önümüzdeki süreçte hep gerçekleşir, çok daha iyi bir noktaya taşınmış olur. Diyarbakır çok daha iyi şeyleri hak ediyor. Diyarbakır’ın algı sorunu var. Bu algı sorununu ortadan kaldırma adına yürütülen çalışmalar var. Hepinizin yakından bildiği gibi tur operatörlerini davet ettik. İş dünyası Diyarbakır’a geldi. Hep birlikte Diyarbakır’daki algının değişmesi adına birçok çalışma gerçekleştirildi. Bunların önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi ve daha iyi bir noktaya taşınması da sizlerin yapacağı çalışmalar ile olacak. "

DİYARBAKIRLI DOSTLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ

"Bu davete icabet edip gelen bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum. Şuan burada çok farklı kesimden insanlar var. Kentin bir mozaiği gibi… Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diyarbakır'dan Kocaeli’ye gidiyoruz.  Orada görevimize başlayacağız. Ama Diyarbakır’ı Diyarbakırlı dostlarımızı unutmayacağız. Sizlerin de bizleri unutmayacağınızı biliyorum. Bilin ki, Kocaeli'de de bir eviniz, bir dostunuz vardır. Kapım her zaman sizlere açıktır. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”

Aksoy'un duygulu konuşmasından sonra, plaket ve ödül takdimine geçildi. Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy daha sonra, veda yemeğine katılan misafirleriyle kapıda tek tek tokalaşarak vedalaştı. Vedalaşma esnasında kimi zaman Aksoy çiftinin hayli duygulandıkları gözlendi. Aksoy, bugün sabah yeni görev yeri olan Kocaeli'ne gitmek üzere, Diyarbakır'dan ayrılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz