Bengi adına yapılan bilgi evi temeli atıldı

Mavi Marmara'da İsrail'in vahşice gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi adına inşa edilecek olan "Bilgi Evi'nin" temeli atıldı.

Bengi adına yapılan bilgi evi temeli atıldı

2010 yılında İsrail'in ablukasında bulunan Gazze'deki Filistin halkına "insanı yardım" götürmek üzere Türkiye'den yola çıkan Mavi Marmara gemisine, İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen o tarihi katliamda hayatını kaybeden Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi adına Diyarbakır'da yapılması planlanan "Ali Daydar Bengi Bilgi Evi'nin" temeli atıldı.

Seyrantepe semtindeki TOKİ alanında yapılacak olan "Bilgi Evi" için düzenlenen temel atma törenine Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Ali Haydar Bengi'nin ailesi, Kayapınar. Yenişehir İlçe Müftüleri, STK temsilcileri, Kurum amirleri ve Öğrenci ile sevenleri katıldı.

LİDER ŞAHSİYETLER YETİŞTİRMELİYİZ

Alim ve kanaat önderlerinin de hazır bulunduğu törende, Bilgi eviyle ilgili kısa bir konuşma yapan Medrese Komisyon Başkanı Ahmet Yoldaş, şöyle dedi; "Bu medreseyi yapmaktaki amacımız, Allah'ın rızasını kazanmaktır. Ve bir boşluğu doldurmaktır. Ümmetin çocuklarına örnek, önder, lider olabilecek şahsiyetler yetiştirmektir. Neden ümmet coğrafyasında tekrar Selahattin Eyyubiler, Elbennalar, Said Nursiler, Seyit Kutuplar, Ahmet Yasinler, şehit Ali Haydarlar yetişmesin. Hatta neden ilk asrın  yıldızları olan sahabeleri bize anımsatacak şahsiyetler yetişmesin. Biz gayret edersek, bir ve beraber hareket edersek, Allah tekrar bu güzel insanları bizlere lütfedecek. Biz niyet edersek  Allah bizlere yardım edecek. Niyetimizi gerçekleştirecektir. "

Kaynak: Diyarbakır Söz