Beş şehit!

Eruh karayolunun Çöplük mevkiinde PKK'lılar, askeri araçların geçişi esnasında patlayıcı ve silahlarla saldırdı, 3 asker şehit oldu. Hakkâri’de polis kontrol noktasına düzenlenen saldırı sonucu ise iki polis şehit oldu, biri sivil 11 kişi de yaralandı.

Beş şehit!

PKK önceki gece, Hakkarı ve Siirt'te yine kanlı pusu ve saldırılarıyla kan akıttı. Siirt'te 3 asker, Hakkari de ise 2 polis memuru şehit oldu. Saldırılarda biri sivil 11 poliste yaralandı.

ASKERE BOMBALI SALDIRI

Siirt'te PKK'nın askeri aracın geçiş yolu üzerine tuzakladığı patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlama neticesinde yaralanan askerler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralı üç askerden ikisi olay yerinde biri ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Çatışmanın yaşandığı bölgeye Siirt 3. Komando Tugayı'ndan 'kobra' tipi helikopterler havadan müdahale için hareket ederken, karadan da askerler sevk edildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

PKK'nın saldırısında şehit olan askerlerin isimleri şöyle; Uzman çavuşlar Nuh Kürşat Temizyürek, Osman Yıldırım ile er Mikail Yaşa.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Şehit askerler için dün Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sedat Özkoç, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duaların ardından şehit uzman çavuş Nuh Kürşat Temizyürek'in cenazesi Kayseri'ye, şehit uzman çavuş Osman Yıldırım'ın cenazesi Kırıkkale'ye şehit er Mikail Yaşa'nın cenazesi de toprağa verilmek üzere Malatya'ya gönderildi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Askerin şehit olduğu bilgisi alan vatandaş önceki gece, Siirt devlet hastanesine akın etti. Hastaneye önünde toplanan vatandaşlar Türk bayrağı açarak    ve FETÖ'ye tepki gösterdi. Kalabalık vatandaş, 'şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ' sloganları attı.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, burada yaptığı açıklamada, "Bu halk, terör örgütü PKK ile FETÖ'nün kardeşliğini, kendi aralarındaki dayanışmamasını net bir biçimde gördü. Kim kimin efendisi, kim kime hizmet ediyor bu saatten sonra pek bir önemi yok. Bunlar birbirlerinin efendisi değil. Bunların her ikisi, daha büyük efendilerinin kulu kölesi haline gelmiş. Kendi halkına karşı bir savaşın ajanları, lejyonerleri haline gelmiş. Birisi Fethullah'a tapar birisi Apo'ya tapar, birbirlerinde farkı yok. Bunlar yiğitçe mertçe savaşmazlar bu teröristler. Kökleri dışarıda olan bu teröristlerin katlettiği de Kürt halkıdır, Kürt coğrafyasıdır. İşte Kürt isyan ediyor. Kürt halkı, FETÖ'sünün de PKK'lısının da yüzlerine tükürüyor" dedi. Aktay, tuzaklanan 1 ton patlayıcının patlatılması sonucu 3 askerin şehit olduğunu söyledi. Kalabalık daha sonra kısa bir bekleyişin ardından toplu halde 15 Temmuz demokrasi meydanına geçti.

HAKKARİ'DE İKİ POLİS ŞEHİT

Hakkâri kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis kontrol noktasına saat 22.30 sıralarında PKK'lı teröristler bombalı araçla saldırıda bulundu. Şiddetli patlamanın ardından teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaşanan patlama ve çıkan çatışmada 2'si ağır 13 polis yaralandı. Ambulanslarla Hakkâri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabasına karşın 25 yaşındaki Hamza Irmak ve 34 yaşındaki Abdullah Bozkurt kurtarılamayarak şehit oldu. Biri sivil, 10'u polis, 11 yaralının ise hastanede tedavileri devam ediyor.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Şehit düşen Hakkari il Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görevli Ankara Altındağ nüfusuna kayıtlı polis memuru, 25 yaşındaki Hamza Irmak ile Yozgat nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Abdullah Bozkurt için Hakkari Dağ  Komonda Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Tören sonra şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Şehit  Polisler Abdullah Bozkurt  ve Hamza Irmak daha sonra omuzlarda taşınarak memleketmlerine uğurlanmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopte konuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz